Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 22:40

ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΦΕΡΩΝΥΜΗ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΑΚΡΥΜΑΛΛΗ ΨΑΧΝΩΝ

Χαλκίδος: “Για να γίνει η μετοχή μας ουσιαστική και αποδοτική πρέπει να πλησιάζουμε τον Χριστό με ταπεινοφροσύνη και μετάνοια”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Προσκυνώντας με πίστη στο Θεό τα ιερά λείψανα των αγίων, αγγίζουμε με τις αισθήσεις μας τη χάρη και την δύναμη του Χριστού και ομοιάζουμε με τον δίκαιο Συμεών τον Θεοδόχο, ο οποίος βάσταξε τον Χριστό ως βρέφος στα χέρια του και με τους μαθητές και αποστόλους και τους άλλους ανθρώπους της εποχής της ενσάρκου παρουσίας του Χριστού, που τον συναναστράφηκαν και αγγίζοντάς τον με πίστη, ελάμβαναν θεραπείες και ιάσεις», ανέφερε ο μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος.

Από την ιερά μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλη Ψαχνών, όπου φυλάσσεται τμήμα της τιμίας κάρας του αγίου Παρθενίου, ο κ. Χρυσόστομος που ιερούργησε το πρωί της Δευτέρας, με αφορμή την εορτή του αγίου, πρόσθεσε πως εμείς οι κατοπινοί χριστιανοί, ζηλεύουμε τους ανθρώπους εκείνης της εποχής.

«Έχουμε όμως το μεγάλο προνόμιο, όχι μόνο να αγγίζουμε με τις αισθήσεις μας τον Χριστό, αλλά να τον μεταλαμβάνουμε με φόβο Θεού, πίστη και αγάπη και να μετέχουμε στο σώμα και το αίμα του, τα οποία προσέφερε για να λυτρωθεί ο κόσμος από κάθε κακία και την ολέθρια απώλεια», σημείωσε.

Όπως διευκρίνισε μάλιστα, για να γίνει αυτή η μετοχή ουσιαστική και αποδοτική πρέπει, «να πλησιάζουμε και να αγγίζουμε τον Χριστό με ταπεινοφροσύνη, μετάνοια, πραότητα, χωρίς πλεονεξία, με όρεξη για ελεημοσύνη, με καθαρή συνείδηση, με εσωτερική και μεταξύ μας ειρήνη, όντας έτοιμοι να τιμωρηθούμε ή να διωχθούμε και να συκοφαντηθούμε για την αφοσίωσή μας στον Χριστό», κατέληξε.

Να σημειωθεί, ότι την παραμονή της εορτής στην ακολουθία του εσπερινού, έλαβαν μέρος κληρικοί από την Χαλκίδα, με προεξάρχοντα τον αρχιμανδρίτη Αιμιλιανό Χρήστου, προϊστάμενο του μητροπολιτικού ναού αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Ευγενικός, ο οποίος αναφέρθηκε στην καλλιέργεια αγιασμού του αγίου Παρθενίου. «Αντιλήφθηκε, ότι, ως ψυχοσωματική οντότητα συμφέρει να δοθεί ολοκληρωτικά στον Θεό και εν συνεχεία ο Θεός, τον κατέστησε δοχείο των χαρισμάτων του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ