Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 11:25

Φθιώτιδος: “Οι άγιοι είναι το δώρο του Θεού στη ζωή μας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου “Άλλαξε τιποτα στις ζωές μας σήμερα που ήρθαμε να τιμήσουμε τον Άγιο Ελευθέριο και την μητέρα του Αγία Ανθία. Αυτό είναι ενα ερώτημα που πρέπει να μας απασχολήσει απόψε, φεύγοντας από εδώ”.

Κάλεσμα στους πιστούς εκανε ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών, απο τον πανηγυρίζοντα ναό του Αγίου Ελευθερίου της οδού Αχαρνών να μετρήσουν το μέγεθος της πνευματικής αλλαγής που βιώνουν μετά από κάθε τιμή ενός αγίου.

Ο κ. Συμεών που χοροστάτησε κατά τον πανηγυρικό εσπερινό τόνισε ότι “είναι δυνατόν να μην φύγουμε διαφορετικοί από εδώ, να μην φύγουμε πιο υπομονετικοί και πιό στερεωμένοι στην πίστη μας και πιο αισιόδοξοι όταν έχουνε έμπνευσή μας τον Άγιο ιερομάρτυρα Ελευθέριο και την μητέρα του Ανθία που υπέστησαν κακουχιες και μαρτύρια προκειμένου να αρνηθούν την αγάπη του Χριστού”.

Σε άλλο σημείο ευχήθηκε “η σημερινή εορτή να μην είναι ένα απλό πέρασμα ή ενα άναμμα ενός κεριού αλλά να υπάρξει το άναμμα μιας έμπνευσης. Διότι όταν κάποιος προσεγγίζει έναν άγιο, είναι διότι ψάχνει να βρεί στήριγμα και έμπνευση μέσα από τη ζωή του αγίου στην δική του ζωή”.

Έκλεισε λέγοντας πως “αν αναλογιστούμε πως ο Άγιος Ελευθέριος αξιοποίησε τα χαρίσματα και τις δυνατότητες που του έδωσε ο Θεός, τότε να σκεφτούμε πως αξιοποιούμε τα χαρίσματα και τις δυνατότητες που δίνει σε εμάς ο Θεός. Αν σκεφτούμε ότι τα παιδιά που μας χάρισε ο Θεός δεν είναι είναι ιδιοκτησίες δικές μας, αλλά δώρα και ευλογίες του Θεού, τότε θα κάνουμε μια αναγωγή και θα δούμε ότι η ευαγγελική ζωή απαιτει θυσία, άρνηση του εγωισμού και της φιλαυτίας, θλίψεις, καταστάσεις που ξεπέρασαν ο Άγιος Ελευθέριος και η Αγία Ανθια”.

Λίγο πριν την απόλυση ο κ. Συμεών με την άδεια του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου χειροθέτησε αρχιμανδρίτη και πνευματικό τον ιερομόναχο Αγαθάγγελο Μαμία, εφημέριο του ιερού ναού αγίου Δημήτριου Όπλων.

Ο προϊστάμενος του ναού πρωτοπρεσβύτερος Θεμιστοκλής Χριστοδούλου καλωσόρισε τον μητροπολίτη Φθιώτιδος ευχαριστώντας τον για την τιμή να προεξάρχει του πανηγυρικού εσπερινού και προσφέροντάς του μια εικόνα του Αγίου Ελευθερίου, ενώ και ο μητροπολίτης Συμεών ευχαρίστησε για την υποδοχή και την αγάπη των ιερέων των επιτρόπων και του κόσμου που διακόνησε ως αρχιερατικός υπέυθυνος της Η’ Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας.

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ