Πέμπτη 2 Μαΐου 2024 | 1:02

Υποδοχή της Παναγίας της Γερόντισσας στον Άγιο Ελευθέριο Αμαρουσίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η πόλη του Αμαρουσίου υποδέχθηκε χθες το απόγευμα, την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Γερόντισσας από την Ι.Μ. Παντοκράτορος του Αγίου Όρους. Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα την εικόνα παρέλαβε όχημα της Αστυνομίας και με μία μικρή περιφορά, την οδήγησε στα προπύλαια του Ι.Ν. του Αγίου Ελευθερίου, όπου και την υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Κηφισίας Αμαρουσίου κ. Κύριλλος.

Κατόπιν τελέστηκε η Γ’ Στάση των Χαιρετισμών, κατά την οποία χοροστάτησε ο οικείος ποιμενάρχης.

Στην ομιλία του ο κ. Κύριλλος έκανε ιστορική αναφορά στην θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Γεροντίσσης, ενώ ευχαρίστησε και τον Καθηγούμενο της Ι.Μ. Παντοκράτωρος π. Γαβριήλ, για την ευλογημένη αποστολή της στον Ναό.
Εν συνεχεία, στάθηκε σε δύο σημεία από τους σημερινούς Χαιρετισμούς. Στο σημείο περί λοχείας και παρθενίας, τόνισε ότι  “η αποδοχή της Κυρίας Θεοτόκου να γίνει όργανο στο σχέδιο του Θεού περί της Θείας Οικονομίας, έφερε την Ζεύξη μεταξύ των δύο εννοιών. Κατάργησε με αυτόν τον τρόπο τον Θάνατο και διόρθωσε το σφάλμα των πρωτόπλαστων”.

Σε άλλο σημείο τόνισε πως “Συνέλαβε τον Κύριο κατά τα ανθρώπινα αλλά όχι με αμαρτία. Ο τρόπος της συλλήψεως ήταν υπερφυσικός, αλλά ο τρόπος της γεννήσεως ήταν φυσικός. Και αυτό συνέβη διότι γέννησε και Θεό και Άνθρωπο”.
Πρόσθεσε δε ότι : “Η βασιλεία του Θεού, ο παράδεισος είναι η ίδια η ύπαρξή μας με το Θεό, κατόπιν δικής μας επιλογής.

Έκλεισε την ομιλία του ευχόμενος: “Να μείνουμε σταθεροί στην πίστη, όχι να την προσαρμόζουμε όπως θέλουμε και να τηρούμε τις εντολές του Ευαγγελίου”.

Λίγο προ της απολύσεως, ο προϊστάμενος του Ναού π. Νικόλαος Μανώλης ευχαρίστησε τον Ηγούμενο της Μονής π. Γαβριήλ, καθώς και τους π. Κασσιανό και π. Νήφωνα, που συνόδευσαν την εικόνα της Παναγίας.

Επίσης ευχαρίστησε τον κ. Κύριλλο για την παρουσία του, καθώς επίσης και τη φιλαρμονική ορχήστρα της Αστυνομίας, το άγημα του Πολεμικού Ναυτικού και τον Σύλλογο Ποντίων Αμαρουσίου.

Η εικόνα της Παναγίας θα παραμείνει στον Ναό προς προσκύνηση, μέχρι το πρωί της Τετάρτης, όπου και θα αναχωρήσει για το Άγιον Όρος.

Παρακολουθείστε την υποδοχή και την Γ’ Στάση των Χαιρετισμών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ