Πέμπτη 2 Μαΐου 2024 | 0:27

Συνέδριο του Π.Σ.Ε. στη Μητρόπολη Κωνσταντίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, φιλοξενεί το διάστημα 7-13 Οκτωβρίου, Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, Διορθόδοξης Επιτροπή Διαβούλευσης Πίστης και Τάξης με τίτλο «Η Εκκλησία προς ένα κοινό όραμα».

Της εναρκτήριας συνεδρίας προηγήθηκε πρωινή προσευχή στην αρχαία Εκκλησία της Αγίας Άννας στο Παραλίμνι. Ακολούθως στο Συνοδικό της Μητροπόλεως ο επιχώριος Μητροπολίτης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασίλειος καλωσόρισε τους συνέδρους στο Παραλίμνι και την Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας.

Χθες Κυριακή 9 Οκτωβρίου τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Μητροπολιτικό ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι.

Με τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας κ. Βασίλειο συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σασίμων Γεννάδιος (Οικ. Πατριαρχείο), Ζιμπάπουε κ. Σεραφείμ (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) και Σεβ, Αρχιεπίσκοπος Γεράσων κ. Θεοφάνης (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων).

Έλαβαν επίσης μέρος κληρικοί από τη Ρωσσία, Ρουμανία οι οποίοι μετέχουν στην Συνέδριο που φιλοξενείτε αυτές τις ημέρες στη Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας καθώς επίσης και οι ιερείς του ναού. Το Πατριαρχείο Αντιοχείας εκπροσωπεί ο Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Χαλίλ, Ηγούμενος της Πατριαρχικής Μονή Παναγίας του Μπαλαμάντ, που συμμετέχει ως μέλος της Επιτροπής Πίστης και Τάξης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε το ετήσιο Μνημόσυνο των θανόντων Παραλιμνιτών Αγωνιστών της ΕΟΚΑ 1955-59.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ