Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 | 0:09

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΑΣΙΜΩΝ

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας τέλεσε ομαδικές βαπτίσεις ιθαγενών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στον ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αρούσας χοροστάτησε το πρωί της Πέμπτης ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος κατά τη θεία λειτουργία της δεσποτικής εορτής της Αναλήψεως.

Μετά την απόλυση ο Μακαριώτατος πλαισιούμενος από τον μητροπολίτη Αξώμης κ. Δανιήλ και τον επιχώριο επίσκοπο Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικο, τέλεσε ομαδικές βαπτίσεις είκοσι πέντε κατηχουμένων ιθαγενών στο υπαίθριο βαπτιστήριο του προαναφερθέντος ναού.

Ο Πατριάρχης εμφανώς συγκινημένος καλωσόρισε τους νεοφώτιστους στη μεγάλη οικογένεια της Ορθόδοξης Εκκλησίας και χάρισε σε όλους από έναν μικρό επιστήθιο σταυρό, τους προέτρεψε να αγαπούν την Εκκλησία και να διαφυλάξουν τον θησαυρό της Χάριτος του Παναγίου Πνεύματος που έλαβαν με το μυστήριο του χρίσματος σε όλη τους την ζωή.

Την ίδια ημέρα πραγματοποίησε επίσκεψη σε κεντρικό ορφανοτροφείο της Εκκλησίας της πόλεως Αρούσας, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από το Διοικητικό προσωπικό, τους εργαζομένους και τα παιδιά. Είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους, να ακούσει τα προβλήματά τους και τους διαβεβαίωσε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Τανζανία θα είναι πάντοτε στο πλευρό τους για οτιδήποτε χρειαστούν.

Για τις τρέχουσες μάλιστα ανάγκες του Ιδρύματος πρόσφερε μεγάλη ποσότητα τροφίμων μακράς διαρκείας, γλυκά και παιχνίδια γεγονός που χαροποίησε ιδιαιτέρως τα παιδιά που διαβιούν εκεί.

Ο Μακαριώτατος ολοκλήρωσε την ποιμαντική επίσκεψή του στην Ανατολική Αφρική στην χώρα της Τανζανίας και επιστρέφει στην Αλεξάνδρεια.

Να σημειωθεί, ότι ο κ. Θεόδωρος ευρισκόμενος στην Τανζανία πληροφορήθηκε μετά λύπης την προς Κύριον εκδημίαν του μακαριστού μητροπολίτη Σασίμων κυρού Γενναδίου και από την Αρούσα απέστειλε προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη συλλυπητήριο επιστολή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ