Πε, 13/06/24 | 0:22

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΣ

Μνημόσυνο των αειμνήστων Μητροπολιτών Γέροντος Νικομηδείας κυρού Ιωακείμ και Σασίμων κυρού Γενναδίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος παρέστη συμπροσευχόμενος στο αρχιερατικό συλλείτουργο που τελέστηκε σήμερα το πρωί ενώ στο τέλος  τελέστηκαν τα μν ημόσυνα υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αειμνήστων μητροπολιτών Γέροντος Νικομηδείας κυρού Ιωακείμ και Σασίμων κυρού Γενναδίου.

Της θείας λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Μιλήτου κ. Απόστολος και Προύσης κ. Ιωακείμ.

Εκκλησιάστηκαν οι αρχιερείς Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος, Μύρων κ. Χρυσόστομος, Ικονίου κ. Θεόληπτος, Σάρδεων κ. Ευάγγελος, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, Αυστραλίας κ. Μακάριος, Θεοφιλ. Τράλλεων κ. Βενιαμίν και Δαφνουσίας κ. Σμάραγδος, κληρικοί, Μοναχοί και Μοναχές, Άρχοντες Οφφικιάλιοι της Μ.τ.Χ.Ε., συγγενείς του μακαριστού Γέροντος Νικομηδείας, πιστοί από την Πόλη και προσκυνητές από το εξωτερικό.

φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Στη συνέχεια παρετέθη επιμνημόσυνος δεξίωση, στην Αίθουσα του Θρόνου του Πατριαρχικού Οίκου, κατά την οποία ο Παναγιώτατος μίλησε εμφανώς συγκινημένος για τις προσωπικότητες, τη διακονία και την προσφορά των δύο αειμνήστων Ιεραρχών του Θρόνου.

Μία ημέρα νωρίτερα, ο κ. Βαρθολομαίος απέστειλε θερμό συγχαρητήριο μήνυμα προς τον νέο Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Ιωάννη Σαρμά, με το οποίο του εύχεται κάθε επιτυχία στο πολυεύθυνο έργο που ανέλαβε κατά τη μεταβατική αυτή περίοδο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ