Κυριακή 28 Απριλίου 2024 | 19:02

Στη Σαλαμίνα ζητούν το σκήνωμα του Ιγνατίου για να τον τιμήσουν

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μπορεί οι διαδικασίες για την επιστροφή της σωρού του μακαριστού Μητροπολίτη Λαρίσης κυρού Ιγνατίου από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ελλάδα να είναι πολυήμερες και γραφειοκρατικές, ωστόσο στη Σαλαμίνα την γενέτειρα του μακαριστού ετοιμάζονται να αποχαιρετήσουν δικό τους άνθρωπο, τον μητροπολίτη Ιγνάτιο που ήταν γέννημα θρέμμα Κουλουριώτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνας κ. Κωνσταντίνος αφού μετέβη στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά στη Σαλαμίνα και τέλεσε τρισάγιο με τη συμμετοχή πολλών ιερέων το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Σαλαμίνας σε έκτακτη συνεδρίασή του εξέφρασε δημόσια την οδύνη του για τον αδόκητο χαμό του κυρού Ιγνατίου και αποφάσισε να ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές (κυβέρνηση και Ιερά Σύνοδο) να επιτρέψουν να ταξιδέψει το σκήνωμα του εκλιπόντος στη Σαλαμίνα προκειμένου να εκτεθεί σε δημόσιο προσκύνημα.

Παράλληλα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να παραστεί σύσσωμο στην κηδεία του Μητροπολίτη Λαρίσης με επικεφαλής τη δήμαρχο Ισιδώρα Νάννου-Παπαθανασίου, την ώρα που άρχισαν ήδη οι πρώτες κινήσεις για την οργανωμένη μετάβαση κατοίκων της Σαλαμίνας στη Λάρισα με λεωφορεία αλλά και επιβατικά οχήματα.

Τέλος, ο αναπληρωτής δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Νικόλαος Αγαπίου μιλώντας στην «Ε» θυμήθηκε τα παιδικά χρόνια του συμπολίτη του στη συνοικία του Αγίου Νικολάου στη Σαλαμίνα. Ενός παιδιού, που όπως είπε, ήταν ορφανό από πατέρα και τόσο φτωχό, που αναγκάστηκε να απασχολείται στο κουρείο του θείου του σε βοηθητικές εργασίες προκειμένου να αποταμιεύει τα φιλοδωρήματα για να χρηματοδοτήσει στη συνέχεια τις σπουδές του τόσο στη Νομική όσο και στη Θεολογική Σχολή.

«Ο ποιμενάρχης σας ήταν αγαπητός, προσηνής και ταπεινός…» συνέχισε ο αναπληρωτής δήμαρχος για να θυμηθεί τη στάση του σε εκείνη την ταραγμένη περίοδο του εκκλησιαστικού προβλήματος στη Λάρισα, οπότε κλήθηκε να αναλάβει την καθοδήγηση της τοπικής εκκλησίας. Σε μια εκπομπή της σημερινής βουλευτίνας του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, θυμάται, ο εκλιπών ποιμενάρχης ρωτήθηκε για τη στάση του διεκδικούντος τη θέση μητροπολίτη Θεολόγου και εκείνος απάντησε με τη φράση που έμεινε βαθιά χαραγμένη στη μνήμη μας «Αδελφέ μου ας κάνουμε αγάπη…».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ