Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 12:02

ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΑΡΙΣΗΣ

Μνημόσυνο για τον προκάτοχό του τέλεσε ο μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα το πρωί στον ιερό ναό αγίου Νικολάου Λαρίσης το ιερό μνημόσυνο του μακαριστού μητροπολίτη Λαρίσης κυρού Ιγνατίου, ο οποίος αυτή την ημέρα εόρταζε τα ονομαστήριά του.

Νωρίτερα, προηγήθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία στην οποία ιερούργησε ο πρωτοσύγκελλος της μητροπόλεως π. Ιγνάτιος Μουρτζανός και πλειάδας κληρικών, ενώ στο κήρυγμα του ο μητροπολίτης Λαρίσης αναφέρθηκε πρωτίστως στο νόημα της εορτής των Χριστουγέννων, καθώς και στο μαρτύριο του αγίου Ιγνατίου και στις επιστολές που συνέγραψε με τα πλούσια θεολογικά διδάγματα.

«Η αγία μας Εκκλησία εορτάζει σήμερα την μνήμη του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου επισκόπου Αντιοχείας. Λέγεται «Θεοφόρος» επειδή κατά την παράδοση αυτό ήταν το παιδί εκείνο που διαβάζουμε στα ευαγγέλια ότι το πήρε ο Χριστός και το έστησε στο μέσον των μαθητών του και είπε, «εάν δεν στραφείτε να γίνετε σαν τα παιδιά δεν θα εισέλθετε στην βασιλεία των ουρανών».

Κατόπιν, ο κ. Ιερώνυμος μίλησε για τον μακαριστό προκάτοχό του εξαίροντας το ήθος και την πνευματικότητά του, ενώ ευχήθηκε και στον πρωτοσύγκελλο της μητροπόλεως να ομοιάσει του αγίου του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ