Δε, 15/07/24 | 5:59

ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΟΣ ΔΟΥΣΙΚΟΥ

Τρίκαλα: Το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Καθηγουμένου Ιγνατίου Πούτου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα το πρωί το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού καθηγουμένου Ιγνατίου Πούτου στην ιστορική ιερά μονή αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου στα Τρίκαλα.

Προηγήθηκε αρχιερατικό συλλείτουργο στο οποίο έλαβαν μέρος οι μητροπολίτες Ελασσώνος κ. Χαρίτωνας και Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενοι από πλειάδα ηγουμένων και κληρικών, ενώ από του ιερού βήματος παρέστη συμπροσευχόμενος ο μητροπολίτης Μεγάρων κ. Κωνσταντίνος.

Για  τον μακαριστό γέροντα μίλησε τόσο ο μητροπολίτης Ελασσώνος, όσο και ο νέος καθηγούμενος της μονής αρχιμανδρίτης Βησσαρίων, ο οποίος σημείωσε πως, «η ειρηνοφόρος ακτινοβόλος μορφή του παραμένει ανεξίτηλος πάντοτε ζωηρά και ποθητή στο νου και στην καρδιά μας, καθότι με θυσιαστική και πατρική αγάπη δόθηκε κυριολεκτικώς για τον εν Χριστώ καταρτισμό μας και την ακριβή τήρηση του μοναχικού πολιτεύματος».

Παράλληλα, ο π. Βησσαρίων Δουσικιώτης επεσήμανε πως, «ανέχωρησε πανέτοιμος κατάφορτος πνευματικών καρπών των Χριστοειδών αρετών του και των ασκητικών αγωνισμάτων του, δια των οποίων έλαμψε κατά τον επί γης ηγιασμένο βίο του», διευκρινίζοντας συγχρόνως πως, «η αγάπη του ήταν ειλικρινής, πηγαία και κραταιά προς πάντας ανεξαιρέτως».

Από τη μεριά του ο μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε θερμά τους αρχιερείς αλλά και όσους προσήλθαν ώστε να συμπροσευχηθούν όλοι μαζί και ακολούθως κλήρος και λαός μετέβησαν στον τάφο του προσφιλούς καθηγουμένου που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της μονής, όπου οι αρχιερείς τέλεσαν τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ