Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 6:00

Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Λαρίσης Ιγνατίου στη Σαλαμίνα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Παρουσία πλήθους κόσμου τελέστηκαν σήμερα το πρωί στη γενέτειρά του τη Σαλαμίνα τα αποκαλυπτήρια της προτομής του μακαριστού μητροπολίτη Λαρίσης κυρού Ιγνατίου.

Τα αποκαλυπτήρια πραγματοποιήθηκαν από τον μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνο και τον δήμαρχο του νησιού κ. Γεώργιο Παναγόπουλο, στον αύλειο χώρο του ιερού ναού αγίου Ανδρέα Σαλαμίνος.

Προηγήθηκε η θεία λειτουργία στον ιερό ναό του αγίου Ανδρέα όπου χοροστάτησε ο κ. Κωνσταντίνος, ο οποίος αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο πρόσωπο του μακαριστού ιεράρχη, λέγοντας πως “σήμερα τιμούμε έναν ξεχωριστό άνθρωπο του νησιού μας, που τον έχουμε μέσα στις καρδιές μας”.

Ο δήμαρχος του νησιού κ. Γεώργιος Παναγόπουλος με την σειρά του ανέφερε πως “αυτή δεν είναι μία πράξη τιμής, γιατί πολύ απλά τον τιμούμε, τον σεβόμαστε, τον αγαπούμε και τον θυμόμαστε πάντοτε τον μακαριστό Ιγνάτιο μέσα στις καρδιές μας”.

Στην τελετή παρά τον άστατο καιρό το παρών έδωσαν εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του νησιού, καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Να αναφερθεί ότι σήμερα το βράδυ στον αύλειο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου θα πραγματοποιηθεί αφιερωματική εκδήλωση στη μνήμη του προσφιλούς ιεράρχη η οποία θα περιλαμβάνει ομιλία, βυζαντινούς ύμνους και προβολή οπτικοακουστικού υλικού για τη ζωή του. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ