Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 6:30

Σουηδίας Κλεόπας: “Το Άγιο Πνεύμα οδηγεί την Εκκλησία και τους ανθρώπους να γνωρίσουν την Αλήθεια”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Κυριακή 3 Ιουνίου εορτάστηκε στον Καθεδρικό Ναό του Νόβι Σαντ η μνήμη των Αγίων ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Στο πολυρχιερατικό συλλείτουργο που τελέστηκε προξήρχε ο Μητροπολίτης Ταλλίνης Στέφανος με συνιερουργούς τους Μητροπολίτες Βελγίου Αθηναγόρα, Σουηδίας Κλεόπα, Δυτικής και Νότιας Ευρώπης Ιωσήφ (Εκκλησία της Ρουμανίας), Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, Θερμοπυλών Ιωάννη, Νεαπόλεως Πορφύριο (Εκκλησία της Κύπρου), Ζάγκρεμπ & Λιουμπλιάνας Πορφύριο και Μπάτσκας Ειρηναίο.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Σουηδίας Κλεόπας ο οποίος τόνισε πως “το Άγιο Πνεύμα οδηγεί την Εκκλησία και δίνει στους ανθρώπους τη δυνατότητα να γνωρίσουν την Αλήθεια. Η μόνη πορεία της ζωής μας στον κόσμο είναι η ενότητα. Αυτή τη φορά απαιτεί ένα ζωντανό θαύμα, πολλή δουλειά και επιτυγχάνεται μετά από μια μεγάλη μάχη. Αυτή είναι η ενότητα και η συνεργασία που βιώσαμε εδώ στο Νόβι Σαντ τις τελευταίες ημέρες. Αυτή η συνέλευση της Γενικής Συνέλευσης της Διάσκεψης των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών λαμβάνει χώρα κατά τη δύσκολη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας”.

Μετά τη Λειτουργία, ο επίσκοπος Μπάτσκας Ειρηναίος καλωσόρισε τους εκπροσώπους των Ορθοδόξων Εκκλησιών που ήρθαν στο Νόβι Σαντ για να λάβουν μέρος στη Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εκκλησιών.

“Είμαστε όλοι από διαφορετικές χώρες, από διαφορετικούς πολιτισμούς και γλωσσικό περιβάλλον, εδώ είμαστε εν ενί στόματι και μιά καρδία για να τονιστεί η ενότητα της Εκκλησίας” δήλωσε ο κ. Ειρηναίος.

Οι φωτογραφίες είναι από την επίσημη ιστοσελίδα της Επισκοπής Μπάτσκας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ