Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 9:19

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Αρχιεπισκόπου – Πρωθυπουργού

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζήτησε και είχε σήμερα το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ο οποίος πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου λίγο μετά τις 15:30. Σύμφωνα με την επίσημη πληροφόρηση από το γραφείο του πρωθυπουργού «η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα ενώ στα πλαίσια της νέας αρχής στις σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας που οικοδομείται και στηρίζεται στο σεβασμό των διακριτών ρόλων τους αλλά και σε μια σχέση ειλικρίνειας, ο κ. Ιερώνυμος και ο Πρωθυπουργός συμφώνησαν να συνεχίσουν την τακτική επαφή τους».

Ανάμεσα στα θέματα που συζήτησαν οι δυο άνδρες φέρεται να είναι η αυριανή άφιξη στην Αθήνα του Πατριάρχη πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίου ο οποίος θα φιλοξενηθεί από την Εκκλησία της Ελλάδος στο πρότυπο κέντρο γεροντολογίας της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι.

Ο κ. Ειρηναίος θα εισαχθεί σε κλινική της Αθήνας προκειμένου να εξετασθεί και να ακολουθήσει την προβλεπόμενη αγωγή, στη συνέχεια θα διαμείνει προσωρινά στο Καρέλειο Ίδρυμα και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο κέντρο γεροντολογίας που αναμένεται να λειτουργήσει εντός του ερχόμενου μήνα.

Για το θέμα είχε προηγηθεί συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Διαματάρη με τον Αρχιεπίσκοπο ο οποίος είχε ανταποκριθεί στην δημόσια έκκληση του τ. Πατριάρχη για παροχή φιλοξενίας στην Ελλάδα.

Αν και η ατζέντα μεταξύ των δυο πλευρών είναι εξαιρετικά πλούσια τόσο η Αρχιεπισκοπή όσο και το Μέγαρο Μαξίμου δεν ανακοίνωσαν κάτι περισσότερο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ