Πέμπτη 2 Μαΐου 2024 | 0:37

Μητρόπολη Νεαπόλεως: Στηρίζει πάνω από 7.500 άπορους

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Πάνω από 7.500 πολίτες σιτίζει καθημερινά η Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, αριθμός αυτός εκτοξεύθηκε μετά την κρίση, εάν αναλογιστεί κανείς ότι πριν από το 2009 οι συτιζόμενοι δεν ξεπερνούσαν τους 1.400.

Εκτός από το συσσίτιο η Μητρόπολη προσφέρει πρωινό σε 320 παιδιά, διαθέτει κοινωνικό παντοπωλείο και ιατρείο, τράπεζα ρουχισμού και φροντιστηριακή υποστήριξη σε μαθητές. Όσον αφορά την διανομή του καθημερινού γεύματος πραγματοποιείται σε 32 ενορίες της περιοχής και μια εξ αυτών είναι ο Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου. Συγκεκριμένα, ο πατέρας Παναγιώτης, της ενορίας, τόνισε στον Alpha 96,5 ότι καθημερινά προσφέρουν 450 μερίδες φαγητό. «Οι συτιζόμενοί μας είναι κυρίως οικογένειες», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Εν τω μεταξύ, ο πατέρας Παναγιώτης διευκρίνισε ότι σε αρκετές περιπτώσεις η αξιοπρέπεια των ανθρώπων που έχουν ανάγκη τους αποτρέπει από τον να ζητήσουν βοήθεια. Σε αυτές τις περιπτώσεις η προτροπή γνωστών και συγγενών είναι καταλυτική. Εξάλλου, για την προσπάθεια αυτή σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν και οι εθελόντριες μαγείρισσες.

Η Ελένη Τσαουσίδου, είναι εθελόντρια στο συσσίτιο της ενοριάς 12 χρόνια και όπως υπογράμμισε «υπήρξαν άτομα που μας βοηθούσαν και μας έφερναν τρόφιμα και την επομένη χρονιά ερχόντουσαν εδώ για να τους βοηθήσουμε εμείς», ενώ πρόσθεσε ότι «το προφίλ των συτιζόμενων έχει αλλάξει. Πλέον οι Έλληνες είναι περισσότεροι».

Επίσης, η εθελόντρια εξήγησε ότι πολλοί συτιζόμενοι, κυρίως οικογένειες, πηγαίνουν με κάποιο κουζινικό σκεύος και τοποθετούν μέσα το γεύμα τους, ούτως ώστε τα παιδιά τους να μην καταλαβαίνουν ότι το φαγητό τους προέρχεται από το συσσίτιο.

Μάλιστα, χαραγμένη στο μυαλό της κα. Τσαουσίδου, όπως τόνισε, έχει μείνει η στιγμή που μια νεαρή μητέρα, ενώ έκλαιγε, της ζήτησε βοήθεια λέγοντας της πως «σήμερα το παιδί μου, μου είπε πρώτη φορά, μαμά πεινάω».

Να σημειωθεί ότι η ενορία του Αγίου Αθανασίου μοιράζει πρωινό σε 250 παιδιά, διαθέτει παιδικό σταθμό και ξενώνα συνοδών ασθενών και στο τέλος του 2015 θα ολοκληρωθεί γηροκομείο εντός της μονής.

ΠΗΓΗ: alpha965.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ