Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 | 3:43

ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΘΕΣΕΙ 97.850 ΜΕΡΙΔΕΣ ΦΑΓΗΤΟΥ

Θεσσαλιώτιδος: “Με στεναχωρούν τα φαινόμενα απληστίας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Με στεναχωρούν τα φαινόμενα απληστίας και πρέπει πρώτα να βοηθήσουμε τους ασθενέστερους και αδύναμους. Μακάρι να μπορούσαμε όλους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος που τελεσε την ακολουθία του αγιασμού στα «Σπίτια Αγάπης» Καρδίτσας, Σοφάδων και Φαρσάλων, για την έναρξη της νέας ιεραποστολικής χρονιάς.

Ο Σεβασμιώτατος, που συνοδευόταν από τον Πρωτοσύγκελλο της μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Αμφιλόχιο Παπανδρέου και τον Υπεύθυνο του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου Αρχιμανδρίτη Θεόκλητο Δήμου, σημείωσε πως, «έχουν περάσει δύο μήνες και ακόμη ο κόσμος κοιμάται στο πάτωμα ή δεν μπορεί να κατοικήσει καν στο σπίτι του».

Αναφερόμενος στη συνέχεια στο έργο των εθελοντριών, επεσήμανε πως, «οι εθελόντριες στα συσσίτια είναι οι πνεύμονες του Γενικού φιλοπτώχου Ταμείου, το οποίο έχει ένα πολυσχιδές και πολυεπίπεδο έργο καθημερινά, προσπαθώντας να στηρίξει τους αδελφούς μας, όχι μόνον αυτούς που σιτίζονταν καθημερινά αλλά και τώρα που η ιερά μητρόπολη έχει πληγεί απ’ άκρη σε άκρη. Έχουμε χειμώνα μπροστά μας και θα είναι δύσκολα τα πράγματα», υπογράμμισε.

Παράλληλα, ο μητροπολίτης Τιμόθεος μίλησε με τους παρισταμένους και αντάλλαξε απόψεις ευχαριστώντας τους για την αγάπη τους προς τον Χριστό και τι διάθεσή τους για προσφορά.

Να σημειωθεί, ότι η μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος μέχρι σήμερα έχει δώσει συνολικά 97.850 μερίδες φαγητού, από τις οποίες οι 80.000 είναι στην Αρχιερατική Περιφέρεια Αγναντερού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ