Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 17:37

Ο μητροπολίτης Αξώμης λειτουργός στην Κοίμηση Θεοτόκου Αμαρουσίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε η μετάσταση της Θεοτόκου στον ομώνυμο Καθεδρικό ναό στο Μαρούσι.

Στον όρθρο και την Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, με την άδεια του οικείου ποιμενάρχη κ. Κυρίλλου.

Ο κ. Δανιήλ στο θείο λόγο του τόνισε τον σπουδαίο ρόλο που διαδραμάτισε η Κυρία Θεοτόκος με το να φέρει στον κόσμο τον Υιό και Λόγο του Θεού. “Μακαρίζουμε την Παναγία όχι τις πολλές Της αρετές, αλλά κυρίως γιατί αξιώθηκε να γίνει Μητέρα του Θεού. Αυτή μας συνδέει με τον Κύριό μας και μας υπενθυμίζει τον προορισμό στην ζωή μας που δεν είναι άλλος από το καθ’ ομοίωσιν και να φτάσουμε στην θέωση”.

Πρόσθεσε πως “Χάρη στην Παναγία η φθαρτή και θνητή μας φύση ντύθηκε την αφθαρσία και την αθανασία. Η Παναγία κατάφερε και συμφιλίωσε τα αντίθετα και τα ασυμβίβαστα και έτσι τον θάνατο και την αθανασία τα έκανε ένα. Όπως ήταν Μητέρα της ζωής, με την κοίμησή της μετατέθηκε στην Αληθινή ζωή. Γι αυτό και η σημερινή εορτή δεν πένθιμη. Είναι πανηγύρι και νίκη της ζωής επί του θανάτου. Και η κοίμησή Της γίνεται αφορμή αγιασμού όλης της κτίσης, διότι μας οδηγεί στην πηγή της ζωής τον Ιησού Χριστό”.

Ο κ. Δανιήλ τόνισε πως από την μακρινή επαρχία του στην Αιθιοπία όπου διακονεί “μαζί με τους λιγοστούς Έλληνες όπου υπάρχουν εκεί, λέμε καθημερινά τον κόσμον ου κατέλιπες, Θεοτόκε, ενώ ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Κηφισίας Κύριλλο για την άδεια να προστεί της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό του Αμαρουσίου.

Εκ μέρους των εφημερίων του ναού ο πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Μαρούδας ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Αξώμης κ. Δανιήλ για την ιδιαιτερη χαρά και τιμή να προεξάρχει της σημερινής Θείας Ευχαριστίας ενώ του ευχήθηκε να έχει μακρά και άλυπη αρχιερωσύνη εκεί στην μακρινή Αφρική.

Φωτορεπορτάζ: Δημήτρης Μανώλαρος

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ