Πέμπτη 2 Μαΐου 2024 | 0:46

Οργισμένη αντίδραση του Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου κατά των επικριτών της Εκκλησίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Των Σοφίας Καρεκλά- Γιώργου Φερδή

Αιχμές προς όσους ζητούν να βλάψουν την Ελλάδα, είτε βρίσκονται εντός είτε εκτός της χώρας, άφησε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος κατά την ομιλία του το πρωί από τον ναό του Αγίου Νικολάου της Καλαμαριάς όπου τελέσθηκε το τεσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού μητροπολίτη Προκόπιου.

Αφού μίλησε για τη σημερινή ευαγγελική περικοπή και τη χαρά στη ζωή των Χριστιανών, η οποία “είναι το πολύτιμο δώρο του Θεού στους ανθρώπους”, όπως ανέφερε, ο κ. Άνθιμος απαρίθμησε κι επεσήμανε τους εθνικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

“Αυτή την ώρα, όχι απλά δεν χαίρονται μερικοί αλλά ζητούν να βλάψουν την Ελλάδα. Πρώτα η Αλβανία που έχει σαν σκοπό και όνειρο τη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας. Στη Θράκη επιχειρείται τούτη την ώρα ένα ανοσιούργημα. Κάποιοι συνεργάζονται με Μουσουλμάνους της Θράκης και θέλουν να την αμισφισβητήσουν. Οι Σκοπιανοί επιθυμούν την Μακεδονία”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Άνθιμος.

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης μίλησε για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και της Θράκης και τόνισε ότι “οι πολιτικοί πλέον έχουν πέσει με τα μούτρα στις οικονομικές διεκδικήσεις της χώρας” και δεν ασχολούνται με τα εθνικά της θέματα.

Επίσης, χαρακτήρισε βλάσφημο τον πολιτικό που είπε πρόσφατα, σύμφωνα με τον κ. Άνθιμο, ότι “ο ναός του αγίου Δημητρίου της Θεσσαλονίκης ήταν το τζαμί των προγόνων μας”.

Από την ομιλία του κ. Άνθιμου δεν έλειπαν και τα πυρά προς όσους επιθυμούν τον διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους. “Ήρθε ο άλλος καινούριος υπουργός, τη φάτσα του ακόμη δεν ξέρουμε, και είπε να χωρισθεί η Εκκλησία από το Κράτος”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Άνθιμος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ