Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 9:27

Ολοκληρώθηκαν οι πανηγυρικές εκδηλώσεις στον Άγιο Παντελεήμονα Κρυονερίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την μεγαλοπρεπή λιτάνευση της εικόνας και των λειψάνων στους δρόμους του Κρυονερίου, κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον Άγιο μεγαλομάρτυρα και ιαματικό Παντελεήμονα, στο όμορφο προάστιο της Αττικής.

Την παραμονή της εορτής στον πανηγυρικό εσπερινό προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Αρχιμανδρίτης Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου.

Την κυριώνυμο ημέρα προέστη της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας κηρύσσοντας θεολογικά το νόημα της εορτής.

Το απογευμα της 27ης Ιουλίου, τελέστηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός όπου προεξήρχε ο Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Κόκλας Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου και εν συνεχεία ακολούθησε η περιφορά της εικόνας και των λειψάνων του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως, με την συμμετοχή της φιλαρμονικής του Ναυτικού.

Με την επιστροφή στο ναό, τελέστηκαν αρτοκλασία και η Παράκληση προς τον Άγιο Παντελεήμονα.

Την οργάνωση και επιμέλεια της πανηγύρεως είχαν ο διοικητικός προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Αναγνωστάκης καθώς και ο εφημέριος του Αγίου Παντελεήμονα π. Πέτρος Θεοδοσίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ