Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 6:56

Νέοι από την Κύπρο στην ακριτική Ποντοηράκλεια του Κιλκίς ειδικά για τον Προφήτη Ηλία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Αν και είναι ένα μικρό χωριό του νομού Κιλκίς, στα σύνορα με τα Σκόπια, οι κάτοικοι της ακριτικής Ποντοηράκλειας συμμετείχαν σύσσωμοι στον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό που τελέστηκε χθες, για να τιμήσουν τον Προφήτη Ηλία.

Τον εσπερινό στον πανηγυρίζοντα ναό του Προφήτη Ηλία, που γέμισε από πιστούς, τέλεσε ο μητροπολίτης Γουμενίσσης κ. Δημήτριος.

Ο κ. Δημήτριος, στην ομιλία του, έκανε λόγο για τη ζωή του Προφήτη Ηλία και τόνισε τη δυναμικότητα και τον ακατάβλητο ζήλο του.

Ακόμη, συνεχάρη τον νέο ιερέα του χωριού, αρχιμανδρίτη Αλέξιο Χαραλάμπους. Ο μητροπολίτης Γουμενίσσης είπε ότι ο νέος ιερέας διαθέτει ιδιαίτερο ζήλο κι εργάζεται για να καλύψει τις ελλείψεις της ενορίας.

Μετά τον εσπερινό, πραγματοποιήθηκε λιτανεία της εικόνας του Προφήτη Ηλία την οποία κρατούσαν νέοι με παραδοσιακές φορεσιές του Πόντου, αφού όλοι οι κάτοικοι του χωριού είναι ποντιακής καταγωγής.

Στη λιτανεία αλλά και τις μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις που ακολούθησαν, συμμετείχε και ομάδα νέων από την Κύπρο που ήρθε στην Ποντοηράκλεια του Κιλκίς ειδικά για να λάβει μέρος στις εκδηλώσεις προς τιμήν του Προφήτη Ηλία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ