Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 6:24

Ν. Κρήνης Ιουστίνος: “Όχι χριστιανοί νάιλον, αλλά χριστιανοί που πιστεύουμε ότι θα γίνουμε Άγιοι”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Ως ο έσχατος των Επισκόπων, σας παρακαλώ να δώσετε στις γενιές που έρχονται, γνησιότητα στο βίωμα και τα έργα. Ας γίνουμε πιο ποιοτικοί χριστιανοί, της αλήθειας, της μετανοίας, της αγάπης. Όχι χριστιανοί νάιλον και ψεύτικοι, αλλά χριστιανοί που, παρ’ όλες τις πτώσεις και τις αμαρτίες μας, πιστεύουμε ότι θα γίνουμε Άγιοι. Γιατί σκοπός μας είναι η αγιότητα”. Με αυτά τα λόγια ο Μητροπολίτης Ν. Κρήνης & Καλαμαριάς Ιουστίνος έκανε έκκληση στους χιλιάδες πιστούς που κατέκλυσαν τον μεγαλοπρεπή Ναό του Αγίου Ελευθερίου, επί της οδού Αχαρνών.

Ο κ. Ιουστίνος που έγινε δεκτός από τους εφημερίους του Ναού, αλλά και δεκάδες ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μίλησε για τον Άγιο Ελευθέριο και την μητέρα αυτού Ανθία, θέτοντας καίρια ερωτήματα. “Ποίοι γονείς έχουν την αγωνία της Αγίας Ανθίας, να μεταδώσουν στα παιδιά τους εκτός από το μητρικό γάλα, τα λόγια του Χριστού και του Ευαγγελίου; Πόσοι έχουν την αγωνία το παιδί τους να συνδεθεί με κάποιον πνευματικό ή ακόμα έχουν την λαχτάρα να δουν το παιδί τους να υπηρετεί το ιερό θυσιαστήριο και το λαό του Θεού; Αν αποτύχαμε κι εμείς οι ιερείς κι εσείς οι κοσμικοί να εμπνεύσουμε νέους ανθρώπους να αγαπούν τον Θεό και να αφιερώνονται στον Θεό, αυτό συμβαίνει γιατί δεν είμαστε σημεία φανερώσεως του Θεού στους ανθρώπους”.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης της Βορείου Ελλάδος είπε πως “Το πρόβλημα αδελφοί μου, είναι πρόβλημα διάθεσης και πρόβλημα πόθου. Η εφαρμογή του Ευαγγελίου είναι θέμα ασκήσεως. Δυστυχώς τόσα χρόνια μάθαμε να θέλουμε ένα Ευαγγέλιο άκοπο, μια χριστιανική διδασκαλία χωρίς αγώνα και εκπλήρωση των ευαγγελικών επιταγών με τρόπο fast-food! Δεν μας το έδωσε ο Θεός, αυτό που θέλουμε, όταν θέλουμε; Δεν τον πιστεύουμε και τον αμφισβητούμε”.

Ο κ. Ιουστίνος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο για την κανονική άδεια να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις του Ναού, ενώ συγκινημένος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον προϊστάμενο π. Κωνσταντίνο Παναγιωτόπουλο καθώς και τον π. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου, με τον οποίο ήταν συμφοιτητές. “Όταν μπήκα στο Ναό και σας είδα να έχετε πλημμυρίσει αυτό τον τόπο ειλικρινά συγκινήθηκα και είπα “Το όνομα του Θεού είναι μεγάλο”. Αυτές τις ώρες τις δύσκολες για την πατρίδα μας, αυτές τις ώρες που συγκλονίζεται το πανελλήνιο και που προσπαθούμε να βγάλουμε τα μάτια μας με τα ίδια μας τα χέρια, θεσμοθετώντας νόμους αντίθετους με την πίστη μας, ο λαός του Θεού στέλνει το μήνυμα”.

Επίσης παρέστη στον Εσπερινό ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελληνική Δημοκρατία κ. Βλαντιμίρ Σκουρώφ.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ