Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 12:17

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΝΗΝΤΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Kατά την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό χοροστάτησε την Παρασκευή το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος, Μύρων κ. Χρυσόστομος, Ικονίου κ. Θεόληπτος, Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνος και Προύσης κ. Ιωακείμ. 

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Ο Παναγιώτατος ανέγνωσε την Α’ Στάση των Χαιρετισμών και τις επόμενες τρεις ανέγνωσαν διαδοχικά οι Μητροπολίτες Φιλαδελφείας, Μυριοφύτου και Περιστάσεως, και Νέας Κρήνης, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε κατά την τάξη ο Δευτερεύων κ. Αλέξανδρος, Βιβλιοφύλαξ του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, η Γενική Πρόξενος κ. Γεωργία Σουλτανοπούλου, ο Πρέσβης κ. Χριστόδουλος Μαργαρίτης, Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του κυρίου Υφυπουργού, Άρχοντες Οφφικιάλιοι της Μ.τ.Χ.Ε. και πλήθος πιστών από την Πόλη και προσκυνητών από το εξωτερικό.

Αμέσως μετά, ο Παναγιώτατος δέχθηκε σε κατ’ ίδιαν συνάντηση τον κ. Ανδρέα Κατσανιώτη με τον οποίο είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. 

Πριν από την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση τον Μητροπολίτη Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνο, επικεφαλής ομίλου πενήντα φοιτητών από την εκκλησιαστική επαρχία του που πραγματοποιούν προσκυνηματική επίσκεψη στην Πόλη.

Ο Παναγιώτατος σε σύντομη ομιλία του, αναφέρθηκε στη διακονία της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας αλλά και στον υπό εξέλιξη πόλεμο στην Ουκρανία, τον οποίο καταδίκασε για άλλη μία φορά. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του έδωσε την Πατριαρχική ευλογία του και τις πατρικές του ευχές για υγεία και προκοπή προς τις νέες και τους νέους και προς τις οικογένειές τους, ενόψει του Πάσχα. 

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ