Σάββατο 11 Μαΐου 2024 | 6:37

Μητρόπολη Τρίκκης: Οι νέοι ιερείς αναλαμβάνουν τη φροντίδα ευπαθών ομάδων για να “μείνουν σπίτι”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Μια ενθαρρυντική πρωτοβουλία αναλαμβάνει από σήμερα η μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών για την στήριξη των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει πως “μέσω των νέων ιερέων της και για όσο διάστημα χρειαστεί, η μητρόπολη αναλαμβάνει να εξυπηρετεί όλους τους ηλικιωμένους και όλους εκείνους που ανήκουν στις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες σε θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης, φροντίδας, παροχής ειδών πρώτης ανάγκης, αλλά και άλλων επειγουσών πρακτικών εξυπηρετήσεων”.

Επίσης, ζητά από όλα αυτά τα άτομα να παραμείνουν στην οικία τους με το σύνθημα “Μείνε σπίτι-Είμαστε δίπλα σου”, επισημαίνοντας πως η τοπική Εκκλησία αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους της πόλης και των χωριών της, που χρειάζονται φροντίδα.

Ακόμη, τονίζει πως ο μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος και οι ιερείς των Τρικάλων, “ως Καλοί Σαμαρείτες, ευαισθητοποιημένοι στον ανθρώπινο πόνο και με πνεύμα αυτοθυσίας και υπέρβασης, αλλά και από αγάπη προς τον συνάνθρωπο, αναλαμβάνουν και το βάρος αυτό με χρέος και ευθύνη”.

Η ανακοίνωση κλείνει με την προτροπή “ας μείνουμε όλοι μας δίπλα και πλάι ο ένας στον άλλο, για να μας βρει το τέλος αυτής της κρίσης πιο δυνατούς, πιο αληθινούς και πιο ανθρώπινους”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ