Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 10:31

Μητροπολίτης Κερκύρας: “Μέσω της σωφροσύνης μπορούμε να αποτινάξουμε την αμαρτία”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος χοροστάτησε στην ακολουθία του Νυμφίου που τελέστηκε το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων στον ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου Ελεούσης Κοινοπιαστών.

Απευθυνόμενος, μέσα στην κατανυκτική ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδος, προς τους πιστούς ο Μητροπολίτης, αφού αφορμήθηκε από την ιστορία του Παγκάλου Ιωσήφ, τόνισε την αξία του σώφρονος νου, αυτού που να είναι στολισμένος από την παρουσία του Θεού.

Ο σώφρων νους αποφεύγει την αμαρτία και το κακό. Ο σώφρων νους αγωνίζεται για τον αγιασμό και την καθαρότητα της ψυχής. Αν θέλουμε να ατενίσουμε τον Νυμφίο Χριστό, ο οποίος μας λύτρωσε από την αμαρτία και εκδίωξε τον θάνατο από την ζωή μας, χαρίζοντάς μας την ανάσταση, χρειάζεται να αποτινάξουμε την αμαρτία, να φέρουμε καρπούς μετανοίας, αρετής και αγάπης προς τον Θεό. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της σωφροσύνης. Τα έργα της ζωής, όταν δεν έχουν Θεό και σωφροσύνη, μπορούν να μάς εξευτελίσουν και να μας ντροπιάσουν. Μόνο η ζωή της πίστης δίνει νόημα.

Το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας ο κ. Νεκτάριος θα επισκεφθεί τις Δικαστικές Φυλακές Κέρκυρας, για να μοιράσει δέματα αγάπης στους κρατούμενους και στη συνέχεια το Ψυχιατρείο Κέρκυρας, το Γηροκομείο των Ρωμαιοκαθολικών και την Πολυκλινική, ενώ το βράδυ θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής πόλεως.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ