Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 | 3:50

ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ

Κερκύρας: “Τα πρότυπα που επιβάλλονται σήμερα έρχονται να δημιουργήσουν νέα μοντέλα οικογένειας χωρίς Χριστό και πίστη”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Η σημερινή εποχή που ζούμε είναι εποχή η οποία διώκει την πίστη του Χριστού όχι με τα φονικά όπλα αλλά με την καταπίεση των ιδεολογικών άθεων ρευμάτων και τη συκοφαντία”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος από τον ιερό ναό των αγίων Τριών Μαρτύρων Ανεμόμυλου Κερκύρας όπου λειτούργησε για την εορτή των αγίων Σεργίου Βάκχου και Ιουστίνης.

Όπως τόνισε ο ιεράρχης, “όλα αυτά καλύπτονται μέσα σε μία μάσκα ελευθερίας και επιπλέον με νόμους που η κάθε εξουσία επιχειρεί να στερήσει την ελευθερία της λατρείας του αληθινού Θεού”.

Ο μητροπολίτης Νεκτάριος επεσήμανε ακολούθως πως, “ο άνεμος των αθεϊστικών ιδεολογιών από τον περασμένο αιώνα που έπνευσε από την δύση, δεν αρκέστηκε αλλά εσχάτως επιβάλλει και πρόσωπα τα οποία υλοποιούν τις αθεϊστικές αντιλήψεις και την επιβολή δια νόμων της στέρησης της ελευθερίας στην πίστη του Χριστού μας αλλά και της εν γένει ζωής μας”.

Πρόσθεσε δε “τα πρότυπα τα οποία επιβάλλονται από τη δύση έπειτα από την πολεμική που δέχθηκε η οικογένεια, η πατρίδα και η παιδεία, έρχονται να δημιουργήσουν νέα μοντέλα οικογένειας, χωρίς Χριστό, χωρίς πίστη, χωρίς ελπίδα. Οραματίζονται μια πατρίδα η οποία δεν θα έχει σύνορα και δεν θα έχει ταυτότητα”.

Ο μητροπολίτης Κερκύρας κατέληξε ωστόσο υπογραμμίζοντας πως, “γι αυτό λοιπόν με το όποιο κόστος της ζωής μας πρέπει να κρατήσουμε αντιστεκόμενοι σε αυτά τα οποία θέλουν να επιβάλλουν στη κλήση του Θεού της πίστεώς μας και στην αγάπη της πατρίδας μας”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ