Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 11:33

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Πιερρακάκης: “Καταδικαστέα η απόφαση του μητροπολίτη να θέσει εκτός εκκλησίας βουλευτές”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Καταδικαστέα χαρακτήρισε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κυριάκος Πιερρακάκης την απόφαση του Μητροπολίτη Κερκύρας να θέσει εκτός εκκλησίας δύο τοπικούς Βουλευτές του νησιού επειδή ψήφισαν υπέρ του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλλου.

«Τέτοιου τύπου λογικές είναι καταδικαστέες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας όταν κλήθηκε από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους να σχολιάσει σχετικά.

Ο κ. Πιερρακάκης ωστόσο τόνισε πως, “ο υποφαινόμενος έχει ψηφίσει το νομοσχέδιο και είναι αρμόδιος υπουργός Θρησκευμάτων. Οι ρόλοι Εκκλησίας και Πολιτείας είναι διακριτό αλλά οφείλουν να χαρακτηρίζονται από την λέξη συναλληλία”, επεσήμανε.

Πρόσθεσε δε “ο καθένας πρέπει να έχει μία πολύ ευδιάκριτη αντίληψη για το ποιος είναι ο ρόλος του καθενός μας. Και σε αυτό το πλαίσιο η ελληνική κυβέρνηση, θα έλεγα σε ώσμωση με πάρα πολλούς σε αυτή την αίθουσα, έφερε μία πολύ συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία. Από κει και πέρα κρατώ τη δυνατότητα και το πνεύμα της εκκλησίας”.

Ο υπουργός παιδείας κατέληξε λέγοντας πως, “ακόμα και εκεί που υπάρχουν αποκλίσεις από τους δογματικούς και ηθικούς κανόνες της, να υποδέχεται και να αγκαλιάζει τους πάντες. Και ακριβώς αυτό είναι που προσωπικά πιστεύω ότι θα επικρατήσει”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ