Τρίτη 28 Μαΐου 2024 | 20:46

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΣ ΕΙΧΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας της Ελλάδος κ. Κυριάκος Πιερρακάκης -για πρώτη φορά μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων- όπου έγινε δεκτός με εγκαρδιότητα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.  

Ο Παναγιώτατος συνεχάρη τον κ. Υπουργό για τα νέα καθήκοντα που του εμπιστεύθηκε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και του ευχήθηκε παραγωγική και καλλίκαρπη θητεία. Από την πλευρά του ο κ. Υπουργός ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο για την θερμή υποδοχή που του επιφύλαξε.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεώς τους, στην οποία παρέστησαν ο Πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Κούτρας, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη και συνεργάτες του κ. Υπουργού και εκ μέρους του Πατριαρχείου ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, και ο Μέγας Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Κατά την άφιξη του κ. Υπουργού στα προπύλαια του Οικουμενικού Πατριαρχείου τον καλωσόρισαν ο Μέγας Πρωτοσύγκελλος κ. Θεόδωρος, με κληρικούς της Πατριαρχικής Αυλής. Αμέσως μετά μαζί με τη συνοδεία του, προσκύνησαν στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό,και ενημερώθηκαν για την ιστορία και τα ιερά κειμήλια που φυλάσσονται σε αυτόν από τον Μέγα Πρωτοσύγκελλο και τον Διάκονο κ. Οικουμένιο Αμανατίδη, Κωδικογράφο της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

Επίσημη Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ρώμης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο 

Την ίδια στιγμή επίσημη αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ρώμης επισκέπτεται την Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου προκειμένου να παραστεί την Πέμπτη στην εορτή του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, ιδρυτού της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως. 

Σήμερα το απόγευμα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε την Παπική Αντιπροσωπεία, με επκεφαλής τον Καρδινάλιο κ. Kurt Koch, Πρόεδρο της Ποντιφικής Επιτροπής (Dicastery) για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας και μέλη της, τους Αρχιεπίσκοπο κ. Marek Solczynski, Νούντσιο του Βατικανού στην Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν, Επίσκοπο κ. Brian Farrell, Γραμματέα της Επιτροπής, και Πανοσιολ. π. Andrea Palmieri, Υπογραμματέα αυτής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ