Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 | 11:20

Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΟΠΕΙΡΑ «ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ» ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

Η Μητρόπολη Κερκύρας διαψεύδει ανυπόστατα δημοσιεύματα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η ιερά μητρόπολη Κερκύρας εξ αφορμής δημοσιεύσεως ψευδούς ειδήσεως από μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι δήθεν ο μητροπολίτης έδωσε εντολή να διώξουν παιδί με ειδικές ανάγκες για να μην πάρει την ευχή του κατά την τέλεση του εσπερινού της πανηγύρεως του Αγίου Σπυρίδωνος στις 11 Δεκεμβρίου 2023 διευκρινίζει τα κάτωθι.

“Η ανάρτηση είναι κλασικό παράδειγμα fake news. Ο συγκεκριμένος νέος βοηθά στο ιερό προσκύνημα ως αναγνώστης και ως ιερόπαις, όπως η παράδοση της Εκκλησίας μας προβλέπει και αυτό που του λέχθηκε ήταν να πάει στο ιερό του Αγίου για να βοηθήσει, όπως είθισται. Το βίντεο ανηρτήθηκε μονταρισμένο με τέτοιον τρόπο, ώστε να δημιουργηθούν εσφαλμένες εντυπώσεις”.

“Αν κάποιος έκανε τον κόπο να το παρακολουθήσει ολόκληρο λίγο παρακάτω (από το σημείο 6.13 έως το 6.15), θα διαπίστωνε ότι ο νέος που είναι ιδιαιτέρως αγαπητός και στον Μητροπολίτη και στους κληρικούς και διακονεί σε όλες τις εκκλησίες της παλιάς πόλης (υπάρχει και σχετικό φωτογραφικό υλικό, το οποίο όμως, σεβόμενοι τα προσωπικά δεδομένα, δεν δημοσιεύουμε αλλά είναι στη διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου), εισέρχεται στο ιερό, όπως ορίζει η τάξη της Εκκλησίας”.

“Εκείνη τη στιγμή δεν χρειαζόταν να πάρει ευχή από τον μητροπολίτη, όπως και ένας άλλος νέος που ακολουθεί και εισέρχεται και αυτός στο ιερό. Επίσης, δεν έλαβαν ευχή από τον Μητροπολίτη και οι αστυνομικές αρχές της πόλης, όπως φαίνεται καθαρά στη συνέχεια του βίντεο, αλλά προσκύνησαν τον Άγιο Σπυρίδωνα και πήγαν στην καθορισμένη θέση”.

“Είναι προφανές ότι η πρακτική αυτή αποτελεί απόπειρα «δολοφονίας χαρακτήρα» κατά του Μητροπολίτη, για τις απόψεις που εκφράζει το τελευταίο διάστημα σχετικά με τον γάμο των «ομόφυλων ζευγαριών”, καταλήγει η ανακοίνωση της μητρόπολης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ