Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 23:51

Λήμνου: “Αν δεν καταφέρω να θρονιαστώ στις καρδιές σας, τότε απέτυχα”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Την καρδιά του άνοιξε για άλλη μια φορά στους κατοίκους της Μύρινας αλλά και όλου του νησιού ο μητροπολίτης Λήμνου κ. Ιερόθεος.

Θέλοντας να επισημάνει την σημασία της αρχιερατικης του διακονίας σε συνδιασμό με την έναρξη της περιόδου της Σαρακοστής των Χριστουγέννων τόνισε πως “ήρθα να σας προετοιμάσω να ζήσουμε την Αλήθεια. Να φωνάξω ότι ο Θεός είναι αγάπη”.

Ο κ. Ιερόθεος μιλώντας με λόγο θεολογικό εξήγησε ότι “Ο ερχομός μου εγκαινιάζει μια νέα εκκλησιαστική περίοδο. Δεν είναι νέα και καλή επειδή ήρθα εγώ, αλλά διότι η ενθρόνισή μου συνέπεσε με την ευλογημένη συγκυρία της έναρξης της Σαρακοστής των Χριστουγέννων. Ήρθα εγώ και μαζί με εσάς να περιμένουμε τον Ερχόμενο. Δεν ήλθα διορισμένος αλλά με απέστειλε η Εκκλησία. Και ως Επίσκοπος ήρθα να σας πω ότι ο Ερχόμενος είναι Αυτός που θα σώσει τον κόσμο. Και η Εκκλησία μας προετοιμάζει αυτή την περίοδο για να υποδεχθούμε έναν Θεό που τον ψάχνουμε και δεν τον βρίσκουμε, που τον αντικρύζουμε και δεν τον βλέπουμε, Εκείνος όμως έρχεται να μας αγαπήσει και να μας χαρίσει την ελπίδα”.

Υπογράμμισε ότι Θεός δεν βρίσκεται εκεί που νομίζουν οι πολλοί. “Μην ξεχνάμε ο Θεός δεν μας αγαπά επειδή εκκλησιαζόμαστε. Ουαί και αλίμονο αν κοιτούσε τέτοια πράγματα ο Θεός. Ο Θεός μπορεί να αγαπά περισσότερο εκείνους που τον απορρίπτουν, που δεν εκκλησιάζονται που δεν θέλουν να ακούν για παπάδες και εκκλησίες. Ο Θεός έρχεται πρώτα για αυτους, όσο ελεεινή και αν είναι η καθημερινόητητά τους. Και γι αυτό θα Σταυρωθεί, για να τους αναστήσει από το λάθος τους. Έπειτα θα ερθει για εμάς που βρισκόμαστε εδώ μέσα και καυχόμαστε πως είμαστε σωστοί χριστιανοί και άξιοι”.

Ο μητροπολίτης Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου τόνισε πως σκοπός του δεν είναι να κλειστεί στο Επισκοπείο αλλά…στις καρδιές των κατοίκων του νησιού. “Αυτός ειναι και ο λόγος που ήρθα εδώ. Να σας προετοιμάσω και να προετοιμαστούμε να ζήσουμε αυτή την Αλήθεια. Αυτός είναι ο στόχος της αρχιερατικής μου διακονίας. Δεν είναι να θρονιαστώ σε αυτό το ξύλινο έπιπλο που λέγεται αρχιερατικός θρόνος. Αν δεν καταφέρω να θρονιαστώ στις καρδιές σας, τότε απέτυχα στα μάτια του Θεού και των ανθρώπων. Αυτή τη διακονία θέλω να αναπτύξω. Να φωνάξω παντού ότι ο Θεός είναι αγάπη”.

Σήμερα στον μητροπολιτικό ναό της Λήμνου ιερούργησε και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Ιερώνυμος τον οποίο ευχαρίστησε ο κ. Ιερόθεος και του ευχήθηκε καλή και ανέφελη ποιμαντορία. Επίσης ευχαρίστησε τους ιερείς από την Αθήνα που παράτειναν την διαμονή τους στη Λήμνο για να συμμετάσχουν της κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας αλλά και τον λαό του νησιού λέγοντας χαρακτηριστικά “Σας δίνω την καρδιά μου, δώστε μου την προθυμία σας”.

Φωτογραφίες: Χρήστος Βαττής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ