Κυριακή 26 Μαΐου 2024 | 12:02

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ

Καλαβρύτων σε νέο πρεσβύτερο: “Να παραμείνεις πιστός στις παραδόσεις της εκκλησίας και στις αξίες της πατρίδος μας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Αρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε το πρωί της Τρίτης στην ιστορική ιερά μονή Αγίας Λαύρας με την ευκαιρία της επετείου της κοιμήσεως του Εθνεγέρτη Ιεράρχη Παλαιών Πατρών Γερμανού του οποίου το ιερό μνημόσυνο τελέστηκε μετά το πέρας της θείας λειτουργίας.

Στη θεία λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Σερβίων κ. Παύλος συνιερουργούντων των μητροπολιτών Σταγών κ. Θεόκλητου και Καλαβρύτων κ. Ιερωνύμου, ο οποίος κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του αρχιδιακόνου της μητροπόλεώς και αδελφού της ιεράς μονής Αγίας Λαύρας π. Νήφωνος Χαλκιοπούλου.

Στη χειροτονητήρια ομιλία του ο π. Νήφων αναφέρθηκε στην ιερότητα και τη σημασία του μυστηρίου της ιερωσύνης και ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο, τους συμπαρισταμένους αρχιερείς, τον γέροντά του αρχιμανδρίτη π. Ευσέβιο Σπανό για την πνευματική του στήριξη και καθοδήγηση, τους γονείς του αλλά και όσους ήταν παρών.

Τον π. Νήφωνα προσφώνησε ο Μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος, ο οποίος αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που από σήμερα αναλαμβάνει και την υψίστη τιμή που δέχεται ο άνθρωπος εν γένει από τον Θεό, υπηρετώντας στο ιερό Θυσιαστήριο.

Επεσήμανε δε τις δυσκολίες που πιθανόν να συναντήσει στην ιερατική του πορεία, καθώς και το πνεύμα ταπεινώσεως και προσευχής που πρέπει να τον διακατέχει και τον κάλεσε να διαφυλάξει την ιερά παρακαταθήκη, το Σώμα του Χριστού, την εκκλησία που θα λάβει από τα χέρια του επισκόπου. Ακολούθως, ο Μητροπολίτης Σερβίων κ. Παύλος χειροθέτησε τον νεοχειροτονηθέντα πρεσβύτερο σε αρχιμανδρίτη.

Ο κ. Ιερώνυμος, απευθυνόμενος στον π. Νήφωνα τον κάλεσε με τα πνευματικά εφόδια που του έδωσε η εκκλησία να διαφυλάξει την ιερά παρακαταθήκη που έλαβε άσβεστη και αναλλοίωτη, να παραμείνει πιστός στην ορθόδοξη πίστη στις παραδόσεις της Εκκλησίας και τις αξίες της πατρίδος μας και να συμβάλλει ακολουθώντας το μεγαλείο της ψυχής των προγενεστέρων μοναστών της Αγίας Λαύρας και αγωνιζόμενος θυσιαστικώς στη μοναστική και ιερατική του πορεία, στη διαφύλαξη και τη μεταλαμπάδευσή τους στις ψυχές των πιστών που θα του εμπιστευθεί η εκκλησία.

Φώτο: Καλάβρυτα – News

Τέλος, ο νέος αρχιμανδρίτης μοίρασε το αντίδωρο και δέχθηκε τις ευχές όλων των πιστών που προσήλθαν για να παρακολουθήσουν το χαρμόσυνο αυτό γεγονός και να αναφωνήσουν το «Άξιος».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ