Σάββατο 18 Μαΐου 2024 | 10:38

Διπλή γιορτή για την Κέρκυρα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Διπλή εορτή γιόρτασε σήμερα Κυριακή των Βαΐων η Κέρκυρα. Εκτός από την μεγάλη Δεσποτική εορτή της εισόδου του Κυρίου μας στα Ιεροσόλυμα, το νησί θυμήθηκε τον προστάτη του Άγιο Σπυρίδωνα, ο οποίος λύτρωσε τον τόπο θαυματουργικά από την πανώλη.

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν να γίνει πλήρως η λιτανεία του σκηνώματος του Αγίου, αλλά μόνο μία μικρή περιφορά πέριξ του Ιερού Ναού. Παρόλα αυτά, πλήθος κόσμου εκκλησιάστηκε στο Ιερό προσκύνημα, όπου λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος τέλεσε την δέηση της λιτανείας εντός του Ιερού Ναού.

Απευθυνόμενος στους πιστούς, ο κ. Νεκτάριος επεσήμανε ότι ο Χριστός εισήλθε στα Ιεροσόλυμα επάνω επί πώλον όνου. Έδειξε με αυτό τον τρόπο ότι επεκράτησε της αλογίας της φύσεως και του κόσμου. Αυτή η αλογία η οποία σε εμάς έχει να κάνει με τα πάθη μας και την επιλογή μιας ζωής χωρίς Θεό χρειάζεται θεραπεία και σήμερα.

Η ταπείνωση, η πίστη στο Χριστό αλλά και η επίκληση της χάριτος των Αγίων, με επικεφαλής τους για την Κέρκυρα τον Άγιο Σπυρίδωνα, αποτελούν τα πνευματικά όπλα που μπορούν να δώσουν νέο νόημα στη ζωή μας.

Ο Σεβασμιώτατος ζήτησε από τους πιστούς να βιώσουν πνευματικά τα μηνύματα των ημερών και να πάρουν ζωή από την κοινωνία με το πρόσωπο του Χριστού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ