Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 10:23

Κερκύρας: “Σήμερα νοσούμε πνευματικά ως Έθνος”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Σαφείς αιχμές σε όλους όσους απεργάζονται την αλλοτρίωση της εθνικής ταυτότητας εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος κατά την εορτή της ανάμνησης του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωμα και την απαλλαγή της Κέρκυρας από την πανώλη.

Ο κ. Νεκτάριος μιλώντας κατά την λιτάνευση του λειψάνου μέσα στην πόλη, είπε “Σήμερα νοσούμε ως Έθνος πνευματικά, εξαιτίας της απομακρύνσεώς μας από τον Θεό”.

Ο οικείος Ιεράρχης υπογράμμισε πως η χώρα μας έχει γίνει στόχος των γειτονικών χωρών που απειλούν σε κάθε αφορμή. “Γι’ αυτήν μας την συμπεριφορά έχουν αποθρασυνθεί και οι γείτονές μας, οι οποίοι διεκδικούν εδάφη της χώρας μας. Αλλά και οι δυτικοί εποφθαλμιούν την Ελλάδα μας, διότι αυτή είναι η κιβωτός της Ορθοδοξίας και η κοιτίδα του πολιτισμού. Στόχος τους είναι να αποδομήσουν τις βάσεις που μας κράτησαν όρθιους στο διάβα των αιώνων.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας τόνισε ότι “η απάντηση σε όλους αυτούς που απεργάζονται την αλλοτρίωσή μας είναι το πλήθος των πιστών που διατρανώνει με όλη του την ψυχή ότι μοναδική του ελπίδα είναι ο Ιησούς Χριστός και απαντοχή του οι Άγιοι της Εκκλησίας μας”, ενώ αναφέρθηκε στις πολλές ευεργεσίες του προστάτου της νήσου Αγίου Σπυρίδωνος, ο οποίος προστάτευσε και συνεχίζει να προστατεύει τον λαό της Κέρκυρας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ