Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 13:18

ΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ

Αθώος εκ νέου κρίθηκε ο μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κέρκυρας η δίκη του Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκταρίου εξ αιτίας της εφέσεως που άσκησε ο τότε εισαγγελέας Κέρκυρας κ. Λαμπρίδης εις βάρος της πρωτόδικης απόφασης με την οποία ο ιεράρχης είχε αθωωθεί για την τέλεση λιτανείας στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνος την Κυριακή των Βαΐων του 2020 όταν και ίσχυαν περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο έκρινε εκ νέου αθώο τον Σεβασμιώτατο κλείνοντας οριστικά την υπόθεση, καθώς ο μητροπολίτης πήρε την απόφαση να τελέσει την λιτανεία με κλειστό για τον λαό το ιερό προσκύνημα, υπακούοντας στην συνείδησή του και στην αγάπη του για τον άγιο, όπως επίσης και τηρώντας μία υπέρ τα τετρακόσια χρόνια παράδοση που υπάρχει στο νησί της Κέρκυρας, όπου τιμάται ο άγιος για την διάσωση του τόπου από την πανώλη.

Ο κ. Νεκτάριος τόνισε στην απολογία του ότι υπάκουσε στην συνείδησή του, πήρε την απόφαση από αγάπη για την Κέρκυρα και τον λαό της να τιμήσει τον άγιο και να προσευχηθεί για τους πιστούς που δοκιμάζοντας από την μεγάλη ασθένεια, χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, εφόσον η λιτανεία έγινε με κλειστές τις θύρες, ενώ βίωσε εντός του την σύγκρουση καθηκόντων που γίνεται δεκτή και από τον ποινικό κώδικα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Νεκτάριος, επεσήμανε ότι η απόφαση αποτελεί μία χαρμόσυνη είδηση, διότι η δικαιοσύνη έδειξε ότι συμμερίζεται και κατανοεί την αγάπη της Κέρκυρας και των Κερκυραίων για τον άγιο και ότι ο ίδιος θα κάνει πάντοτε το καθήκον του αγαπώντας τον τόπο και υπηρετώντας τον μέχρι το τέλος της ζωής του.

Ο μητροπολίτης Κερκύρας ευχαρίστησε τον συνήγορό του κ. Ιωάννη Κοντό, καθώς και τους κληρικούς συνεργάτες του αλλά και όλους τους Κερκυραίους και τις Κερκυραίες που του συμπαραστάθηκαν στον αγώνα να διαφυλαχθεί η παράδοση του τόπου.

Αθώοι κρίθηκαν και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Δημήτρης Μεταλληνός, καθώς και ο τελετάρχης του Δήμου κ. Φώτης Σκούρτης, οι οποίοι, πρωτοδίκως είχαν κριθεί ένοχοι για παραβίαση των τότε περιοριστικών μέτρων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ