Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 20:52

Θεόδωρος Αλεξανδρείας: «Έπρεπε να ληφθεί αυτή η απόφαση»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με το βλέμμα στις αυριανές πανηγυρικές εκδηλώσεις στην Λεμεσό είναι στραμμένα τα βλέμματα της Ορθοδοξίας. Στην μαρτυρική μεγαλόνησο ταξίδεψε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου για τα 1400 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Ιωάννη, λίγες μόλις ημέρες μετά την ιστορική απόφαση του δευτερόθρονου Πατριαρχείου να αναγνωρίσει την Ουκρανία.

Ηδη στην Κύπρο κυκλοφορούν φήμες ότι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας έχει γίνει δέκτης πιέσεων από εκκλησιαστικούς παράγοντες να μην μνημονεύσει τον Κιέβου Επιφάνιο.

Ο προκαθήμενος της δευτερόθρονης Ορθόδοξης Εκκλησίας υπεραμύνθηκε της απόφασης του Πατριαρχείου της Αλεξάνδρειας να προβεί στην αναγνώριση της Ουκρανίας και να μνημονεύσει τον Επιφάνιο Κιέβου. «Έπρεπε να ληφθεί αυτή η απόφαση για να βοηθήσει και τις άλλες Εκκλησίες και τη ρωσική Εκκλησία, ότι μια Εκκλησία που θέλει την αυτοκεφαλία πρέπει να τη λαμβάνει. Μόνοι τους θα δουν ότι δεν γίνεται διαφορετικά» δήλωσε στην κάμερα του ΡΙΚ ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας.

https://www.youtube.com/watch?v=4vIrF00QDQs

Ο κ. Θεόδωρος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το Πατριαρχείο της Μόσχας τελικά δεν θα διακόψει την μνημόνευσή του. «Δεν θα προχωρήσει σε αυτό που έχει πει δεν είναι μέτρο να κόβεις το μνημόσυνο στους άλλους προκαθημένους και μάλιστα όταν αυτοί αποτελούν προκαθήμενους πρεσβυγενών Πατριαρχείων» δήλωσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στο ΡΙΚ φανερώνοντας την ενόχλησή του για τις απειλές της Μόσχας.

Πάντως, απέρριψε τις οποιεσδήποτε ανησυχίες περί σχίσματος και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι με τη δική του παρέμβαση θα ακολουθήσουν και άλλες Εκκλησίες και θα αναγνωρίσουν την Ουκρανία.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ