Σάββατο 11 Μαΐου 2024 | 6:16

Η πανηγυρική Θ. Λειτουργία στον Άγιο Ελευθέριο Αμαρουσίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με λαμπρότητα και μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα εορτάστηκε ο Άγιος Ιερομάρτυρας Ελευθέριος στην περιοχή του Αμαρουσίου όπου υπάρχει πανηγυρίζων Ναός.

Στον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως, π. Νικάνωρα Καραγιάννη, και άλλους ιερείς, ενώ πλήθος κόσμου συμμετείχε με τάξη τις ακολουθίες.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Νικάνωρ μεταξύ άλλων τόνισε ότι “ο Άγιος Ελευθέριος έζησε σε μια καταπιεστική εποχή και τόλμησε να ελευθερωθεί και να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι σε μια παντοδύναμη εξουσία. Η εποχή μας είναι παράλληλη, όσο και αν μας ξενίζει, με την δική του εποχή. Και σήμερα το πρόβλημα της χριστιανικής συνείδησης παραμένει ίδιο. Και σήμερα οι δυνάμεις του κόσμου προσπαθούν να κλέψουν το βαθύτερο “είναι” μας. Ζούμε σε μια ανάλογη εποχή καταπίεσης, με ιδεολογίες, πολιτικά κόμματα και οικονομικά συστήματα που σφίγγουν ασφυκτικά τον κλοιό γύρω από το ανθρώπινο πρόσωπο. Και οι άνθρωποι αντιδρούν με πολλούς τρόπους, την τέχνη, τον πολιτισμό. Όλα αυτά όμως είναι επισφαλή. Για εμάς τους Χριστιανούς, ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος είναι η μαρτυρία της πίστεως, όπως έκανε ο Άγιος Ελευθέριος.”

Σε άλλο σημείο ανέφερε πως “οι δυσκολίες και τα προβλήματα σήμερα είναι πολλά. Παρ’ όλα αυτά όμως “Χριστός ετέχθη ημίν σήμερον Σωτήρ”Παρ’ όλα τα προβλήματα ο Χριστός γεννιέται ξανά. Όχι στη γη, αλλά έρχεται διαρκώς στη ζωή των χριστιανών, για να θυμίσει ότι η ψυχή μας είναι εξαγορασμένη με το Αίμα Του, ανήκει σε Εκείνον και σε εμάς και κανείς δεν μπορεί να μας την πάρει, αν εμείς οι ίδιοι δεν την παραδώσουμε. Τότε μόνο μπορούμε να ζήσουμε το μυστήριο της πίστεως και ελπίζουμε, να αγωνιζόμαστε και να περιμένουμε όπως έκανε ο Άγιος Ελευθέριος”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ