Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 15:11

Χίου: “Αυτή είναι η πατρίδα μας, ο πολιτισμός μας και η καρδιά μας” (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Την αντίθεση του τόσο στις αλλαγές που δρομολογούνται στο Σύνταγμα αλλά και στον τρόπο μισθοδοσίας του Κλήρου εξέφρασε εμμέσως πλην σαφώς ο μητροπολίτης Χίου Μάρκος.Χωρίς να αναφερθεί ευθέως στα δυο θέματα, ο μητροπολίτης Μάρκος έδωσε το στίγμα των προθέσεων του τονίζοντας πως “οι πρόγονοί μας όρισαν στα πρώτα συντάγματα του αγώνα ότι Έλληνες είναι όσοι κατοικούν σε αυτό τον τόπο και πιστεύουν στο Χριστό. Αυτή είναι η πατρίδα μας, αυτός είναι ο πολιτισμός μας και αυτή είναι η καρδιά μας. Και το ξερίζωμα αυτής της καρδιάς, μόνο αιμορραγία, καταστροφή και θάνατο μπορεί να φέρει στον τόπο μας”

Κατά τη διάρκεια της λιτάνευσης της εικόνας των Πολιούχων του νησιού ο μητροπολίτης μίλησε και για τους κληρικούς λέγοντας πως “Συμμετέχουν επίσης και οι ογδόντα σχεδόν εφημέριοι της Μητροπόλεώς μας, πιστοί, τίμιοι οικογενειάρχες κληρικοί. Αυτοί που κρατούν του κουπιά του σκάφους της τοπικής μας Εκκλησίας. Αυτοί στους οποίους οφείλω το 1.200.000 μερίδες φαγητό που έχουμε διαθέσει μέχρι σήμερα, που έχουν ετοιμάσει τα 50.000 δέματα που έχουμε μοιράσει σε γυμνούς και ξενιτεύοντες, που μαζί με τους γιατρούς του νησιού προσφέρουν εθελοντικά και αφειδώς υπηρεσίες στα ξεχασμένα χωριά της Αμανής, που φροντίζουν κάθε εβδομάδα να παίρνουν το πρωινό του ανήλικα ασυνόδευτα παιδιά προερχόμενα από εμπόλεμες χώρες. Αυτοί οι ιερείς είναι η αναπνοή του νησιού μας, του Αιγαίου μας και του Έθνους μας”

Ο μητροπολίτης ξεκαθάρισε πως η “πυξίδα” για τις όποιες αλλαγές στο κράτος θα πρέπει να είναι η πίστη των Ελλήνων τονίζοντας οτι “Προσευχόμαστε αυτή θρησκεία να αποτελεί πάντοτε τον συνεκτικό δεσμό που θα δίνει οντότητα και ύπαρξη σε αυτό το κράτος. Να εφαρμόσει όποια πρόγραμμα και σχέδια έχει. Αλλά κινούμενο πάντοτε, όχι με ανεμοδείκτες όπου φυσάει ο κάθε ιδεολογικός άνεμος, αλλά με πυξίδα που δείχνει τον δρόμο του Χριστού”.

Φωτογραφίες: Παντελής Φύκαρης / Πολίτης Χίου

https://www.facebook.com/Politischios.gr/videos/1520926681343763/

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ