Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 | 20:30

Κυψέλη: Μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κανάρη στον ναό που έκτισε ο ίδιος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με αφορμή τη συμπλήρωση (στις 2 Σεπτεμβρίου) 144 ετών από τον θάνατο του ναύαρχου και πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κωνσταντίνου Κανάρη, τελέστηκε χθες μνημόσυνο για τον μεγάλο πυρπολητή στον ναό των αγίων Αποστόλων στην Κυψέλη, έναν ναό που ο ίδιος ο Κανάρης είχε οικοδομήσει.

“Ο θρυλικός πυρπολητής, ναυμάχος και “στολοκαύτης”, μετέπειτα ναύαρχος και πολιτικός, ανάλωσε τη ζωή του έως βαθιά γεράματα, στην υπηρεσία της Πατρίδας, από διάφορες επάλξεις. Η αγνή και ανιδιοτελής ψυχή του, πέραν των άλλων, που εν συντομία θα παρατεθούν, οδήγησε να γίνει ο Κωνσταντής Κανάρης μπουρλοτιέρης και Πρωθυπουργός. Ήταν ένας από τους πιο θερμούς υποστηρικτές και συνεργάτες του Ιωάννη Καποδίστρια και απέφυγε να λάβει μέρος στις διχόνοιες πολιτικών και στρατιωτικών. Ο Κανάρης είχε μεγάλα όνειρα και προσδοκίες για την Ελλάδα”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Χίου που προεξήρχε της θείας λειτουργίας.

Ο μητροπολίτης Μάρκος στη συνέχεια τέλεσε τρισάγιο στους τάφους του Κωνσταντίνου Κανάρη και της συζύγου του Δέσποινας στο Α’ κοιμητήριο Αθηνών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ