Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 | 8:28

ΧΙΟΣ: Με χορηγία της εκκλησίας δύο δομές υγείας στο νησί

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δωρεάν χώρο πεντακοσίων τετραγωνικών μέτρων παραχώρησε από το ίδρυμα της μητροπόλεως Χίου «Οίκος Αγάπης» ο οικείος ιεράρχης ως πρόεδρος αυτού στον σύλλογο ΑΜΕΑ και ατόμων με αναπηρία.

Ο κ. Μάρκος προέβη στην παραπάνω κίνηση προκειμένου να στεγαστεί η δομή “Γέφυρα” ενώ ο ίδιος είχε τελέσει και τον αγιασμό των εγκαινίων της συγκεκριμένης δομής στις 24 Ιουνίου. Υπενθύμισε μάλιστα στην πρόεδρο του συλλόγου ότι υλοποιείται έτσι η πρώτη υπόσχεση που τους έδωσε την επομένη της ενθρονίσεώς του όταν ήταν ο μόνος που τους πλησίασε σε μία στιγμή που προέβαλαν τα αιτήματά τους.

Παράλληλα, ο μητροπολίτης Χίου ως πρόεδρος του ιδρύματος «Αντιφυματικός Αγώνας Χίου» διέθεσε και το ποσό των είκοσι χιλιάδων ευρώ προκειμένου να ολοκληρωθεί η αίθουσα ημερησίας φροντίδας ασθενών (Χημειοθεραπείας) στο Σκυλίτσειο νοσοκομείο Χίου. Πρότεινε δε να ονομασθεί η αίθουσα «Άγιος Αγγελής ο Ιατρός» και δώρισε και μία μεγάλη εικόνα του αγίου. Ο αγιασμός των εγκαινίων τελέστηκε από τον ίδιο στις 15 Ιουλίου παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας κα Ασημίνας Γκάγκα.

Ο Σεβασμιώτατος τέλος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι κατά τα τελευταία τρία χρόνια από το ίδρυμα «Αντιφυματικός Αγώνας Χίου» το νοσοκομείο Χίου έλαβε περί της εκατό χιλιάδες ευρώ για αίθουσες covid, χημειοθεραπείας, για την ολοκλήρωση της παθολογικής κλινικής, για την πρόσληψη προσωπικού του ΕΚΑΒ, για μηχανήματα κ.α.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ