Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 19:42

Tα Χριστούγεννα γιορτάστηκαν με μεγαλοπρέπεια στη Λαμία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με ξεχωριστή λαμπρότητα εορτάσθηκε στην καρδιά της Μητροπόλεως μας, τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, η Μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Γεννήσεως του Χριστού.

την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου το απόγευμα, ο Μέγας Εσπερινός των Χριστουγέννων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Νικολάου και με την συμμετοχή απάντων των Ιερέων και Διακόνων της πόλεως Λαμίας.

Προηγουμένως οι ιερείς με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο και ψάλλοντας ύμνους των Χριστουγέννων μετέβησαν εν πομπή από το Μητροπολιτικό Μέγαρο στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου τελέσθηκε ο Εσπερινός.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος εκάλεσε στο Δεσποτικό Θρόνο την μικρή Νική Παπασταμάτη, κόρη του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Λαμίας π. Κωνσταντίνου Παπασταμάτη, η οποία είναι μαθήτρια της Γ΄ Δημοτικού και μέλος της Παιδικής Χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως μας και την προέτρεψε να ψάλλει με την αγγελική φωνούλα της το Κοντάκιο της Εορτής, χαρίζοντας την κατάνυξη σε όλους.

Ο Σεβασμιώτατος Μηροπολίτης κ. Νικόλαος την Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου το πρωί χοροστάτησε στον Όρθρο και κατόπιν προηξήρχε της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, η οποία μετεδόθη ζωντανά από τον Τηλεοπτικό Σταθμό «STAR Κεντρικής Ελλάδος» και τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως μας (89,4 Fm).

Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολ. Αρχιμ π. Άνθιμος Νεραντζής ανέγνωσε την Ποιμαντορική Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου, η οποία ανεγνώσθη σε όλους τους Ναούς και τις Ιερές Μονές της Μητροπόλεώς μας και αναφερόταν στο όνομα Ιησούς.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Λάμπρου, η τ. Βουλευτής κα Ελένη Μακρή, ο Δήμαρχος Σίφνου κ. Ανδρέας Μπαμπούνης, ο Διοικητής του ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Βασίλειος Μπέλλος και πλήθος πιστών, που από νωρίς το πρωί είχαν κατακλίσει τον Μητροπολιτικό Ναό.

(Φωτο: imfth.gr & Δημήτρης Ανάγνου)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ