Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 13:59

Κατερίνη: Έκλεισαν εκκλησία για να μην τελεστεί η Θεία Λειτουργία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το κλείσιμο του ιστορικού Ιερού Ναού της Ιεράς Μονής Παναγίας της Πέτρας Ολύμπου και την απαγόρευση της Θείας Λειτουργίας εντός του Ναού, αποφάσισε το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Όπως αναφέρει η Μητρόπολη Κίτρους, είχε από καιρό ενημερώσει και αποστείλει εγγράφως και εγκαίρως το πρόγραμμα, προκειμένου οι αρμόδιοι του Γενικού Νοσοκομείου να μεριμνήσουν για την ελεύθερη πρόσβαση των επισκεπτών.

Αντ’ αυτού όμως η Διοίκηση του Νοσοκομείου, την τελευταία στιγμή αποφάσισε, χωρίς κάποια αιτιολογία, την απαγόρευση της Θείας Λειτουργίας εντός του Ναού της Ιεράς Μονής, υποχρεώνοντας τον ιερέα να τελέσει την θεία Λειτουργία στο ύπαιθρο.

Ο Μητροπολίτης Κίτρους σε δηλώσεις του ανέφερε πως “Είναι θλιβερό στη σημερινή εποχή να υπάρχουν απαγορεύσεις τέλεσης Λειτουργιών στις εκκλησίες μας. Δε θα επιτρέψουμε να επαναληφθεί αυτή η κατάσταση στην Μονή Πέτρας Ολύμπου, ένα σπουδαίο θρησκευτικό μνημείο της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Το ιστορικό αυτό μοναστήρι ανήκει στους πιστούς που πρέπει να μπορούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στον χώρο. Εμείς θα συνεχίσουμε τις Θείες Λειτουργίες, ακόμη κι αν χρειαστεί να γίνονται υπαίθριες, διότι αυτό είναι η επιθυμία τού κόσμου”.

Φωτογραφίες & Video: I. M. Κίτρους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ