Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 | 8:01

ΤΕΛΕΣΕ ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ

Λαρίσης από Τέμπη: “Αυτό που έγινε δεν πρέπει να ξεχαστεί γρήγορα – Δεν είναι ώρα για πολλά λόγια”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Να κάνουμε τον πόνο και την λύπη κινητήρια δύναμη ώστε ο καθένας από τη μεριά του να κάνει ό,τι είναι δυνατό ώστε να μην ξανασυμβεί ποτέ ξανά μία τέτοια τραγωδία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος αμέσως μετά το τρισάγιο που τέλεσε σήμερα το μεσημέρι στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος με αφορμή τη συμπλήρωση εννέα ημερών.

Ο ιεράρχης που πλαισιωνόταν από τους μητροπολίτες Κίτρους κ. Γεώργιο, Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα και τον πρωτοσύγκελλο της μητροπόλεως αρχιμανδρίτη Ιγνάτιο Μουρτζανό, υπογράμμισε πως «δεν είναι ώρα τώρα για πολλά λόγια γιατί και τα πολλά λόγια δημιουργούν πολλές φορές βάρος στην ψυχή και οι άνθρωποι τώρα θέλουν να ακούσουν κάτι άλλο», σημείωσε για να προσθέσει πως «αυτό που έγινε δεν πρέπει να ξεχαστεί γρήγορα και δεν πρέπει να το ξεπεράσουμε σύντομα ακόμη και όταν τα δελτία ειδήσεων πάψουν να αναφέρονται σε αυτό, η ανάμνηση για το τι έγινε εδώ θα πρέπει να υπάρχει για να μην ξαναγίνει ποτέ ξανά κάτι όμοιο στη χώρα μας».

Ο μητροπολίτης Ιερώνυμος κατέληξε ωστόσο ευχαριστώντας τους διασώστες, πυροσβέστες, αστυνομικούς, γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχιάτρους, ψυχολόγους και κληρικούς, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισαν θυσιαστικά το τραγικό δυστύχημα και τις συνέπειές του, «διασώζοντας την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στηρίζοντας όλους αυτούς που είχαν τον πόνο τους», όπως τόνισε.

Την ίδια στιγμή με δάκρυα στα μάτια συγγενείς θυμάτων έδωσαν το παρών στο τρισάγιο που τελέστηκε στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Μαζί τους και κάτοικοι της περιοχής που έσπευσαν με τη σειρά τους να συλλυπηθούν για την ανείπωτη τραγωδία με τους 57 νεκρούς, ενώ όλοι τους άφησαν λουλούδια και κεριά στο σημείο της μετωπικής σύγκρουσης των δύο τρένων, που έκοψε το νήμα της ζωής τόσων νέων ανθρώπων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ