Δε, 15/07/24 | 20:01

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΤΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ

ΠΙΕΡΙΑ: Ιερέας προέτρεψε πιστούς να ρίξουν φόλα στα σκυλιά τους

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σοκ προκάλεσε στους πιστούς το κυριακάτικο κήρυγμα ενός ιερέα σε χωριό της Πιερίας.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τα οποία επικαλούνται μαρτυρίες πιστών, ο συγκεκριμένος ιερέας ανέφερε στο κήρυγμά του πως όσοι έχουν στο σπίτι τους σκυλιά για να τους φυλάνε δεν θα πρέπει να πηγαίνουν στην εκκλησία ούτε να παίρνουν αντίδωρο.

Όπως υποστηρίζουν μάλιστα ο ιερωμένος προέτρεψε ακόμη τους πιστούς που έχουν σκυλιά στα σπίτια τους να τους ρίξουν φόλα λέγοντάς τους πως μόνο ο Θεός μπορεί να τους προστατέψει και όχι τα σκυλιά.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Πριν από λίγο ωστόσο η ιερά μητρόπολη Κίτρους εξέδωσε ανακοίνωση ότι τελεί υπό διερεύνηση το συγκεκριμένο δημοσίευμα που κυκλοφορεί από χθες στο διαδίκτυο παρόλο που μέχρι στιγμής δεν έχει κατατεθεί κάποια επώνυμη καταγγελία.

Παράλληλα, τονίζει πως ο μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος έχει επιληφθεί του θέματος και διερευνώνται όλες οι πτυχές του ζητήματος που ανέκυψε, καθώς δεν αντικατοπτρίζει την επίσημη θέση της μητροπόλεως και ευρύτερα της Εκκλησίας.

Η ανακοίνωση ωστόσο καταλήγει επισημαίνοντας πως είναι γνωστές σε όλους οι πάγιες θέσεις και οι ιδιαίτερες ευαισθησίες της Εκκλησίας για τη διασφάλιση της προστασίας των ζώων, όπως και κάθε δημιουργήματος του Θεού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ