Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 | 12:55

ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΝΤΕΠΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το τελευταίο αντίο στον καθηγητή Ιωάννη Καραβιδόπουλο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στον ιερό ναό Αγίου Ελευθερίου Ντεπώ Θεσσαλονίκης τελέστηκε την Τρίτη της Διακαινησίμου η νεκρώσιμη ακολουθία του Καθηγητή Ιωάννη Καραβιδόπουλου Ομότιμου Καθηγητή της Καινής Διαθήκης στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Με την ευλογία του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, τη νεκρώσιμη ακολουθία τέλεσαν οι Μητροπολίτες και Καθηγητές Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, ο οποίος εκπροσώπησε και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, Κίτρους κ. Γεώργιος και ο Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βλατάδων.

Συμπροσευχήθηκαν οι Μητροπολίτες Βρυούλων κ. Παντελεήμων και Βεροίας κ. Παντελεήμων, καθώς και άλλοι κληρικοί, ενώ πυκνό εκκλησίασμα συγγενών, συναδέλφων, φίλων και μαθητών του εκλιπόντος, συμμετείχε στην αναστάσιμη ακολουθία κατά την οποία έψαλλε χορός καλλιφώνων ιεροψαλτών.

Εκ μέρους των παρισταμένων μίλησαν ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, μεταφέροντας τις ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, ο Ομότιμος Καθηγητής της Παλαιάς Διαθήκης Μιλτιάδης Κωνσταντίνου και ο Πρωτοπρεσβύτερος και Καθηγητής της Καινής Διαθήκης π. Ιωάννης Σκιαδαρέσης.

Καθόλη τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας ήταν διάχυτη η αναστάσιμη ατμόσφαιρα, καθώς ο εκλιπών δεν αναδείχθηκε μόνον κορυφαίος επιστήμονας και διδάσκαλος της Καινής Διαθήκης αλλά και γνήσιος εκφραστής του μηνύματος της Αναστάσεως, το οποίο βιωματικώς μαρτυρούσε με τη χριστιανική ζωή του, όπως τονίστηκε από τους ομιλητές.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ