Σάββατο 11 Μαΐου 2024 | 6:12

Ηλιουπόλεως Θεόδωρος: “Βιώνουμε τον προσωπικό μας χειμώνα”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Βιώνουμε τον προσωπικό μας χειμώνα. Όλοι, κουβαλάμε ο καθένας μας τον δικό του Σταυρό. Το έρεβος που επικρατεί στις ψυχές όλων με όσα μας κατακλύζουν. Με τη βαθιά μας πίστη όμως και αγάπη στον Θεό προσδοκούμε σε ένα αύριο φωτεινό”.

Με τα λόγια αυτά ο Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος, έθιξε τη σημερινή κατάσταση στη ζωή των ανθρώπων.

Ο ιεράρχης του Αλεξανδρινού Θρόνου προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. του Αγίου Παντελεήμονα στην Πεύκη, συμπαραστατούμενος από τον ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Κηφισίας αρχιμανδρίτη Νικάνωρα Καραγιάννη και άλλους πατέρες.

Ο περικαλλής Ναός από νωρίς το πρωί κατακλύστηκε από δεκάδες πιστούς που συνέρρευσαν για να προσκηνύσουν την εικόνα και το λείψανο του Αγίου ιαματικού Παντελεήμονα.

 Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως έκανε εκτενή αναφορά στον βίο και στα θαύματα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού και τέλος ευχήθηκε “να λιώσουν επιτέλους γύρω μας οι πάγοι της απιστίας, της κακίας και της ειδωλολατρίας”.

Λίγο πριν την απόλυση, απηύθηνε θερμές ευχαριστίες στον οικείο Ποιμενάρχη κ. Κύριλλο για την άδεια να προεξάρχει στην πανήγυρη, καθώς και στον εφημέριο του Ναού π. Γεώργιο Σταθόπουλο καθώς και τους αδελφούς πατέρες που ιερούργησαν.

 Το απόγευμα θα τελεστεί ο μεθέορτος Εσπερινός και η λιτάνευση της Εικόνας, ολοκληρώνοντας τις εόρτιες εκδηλώσεις.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ