Πέμπτη 2 Μαΐου 2024 | 0:45

Αυστραλία – Λήμνος (Τιμή και ευγνωμοσύνη)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Εν συνεχεία των εκδηλώσεων σε ολόκληρη την Αυστραλία διά τους πεσόντας Αυστραλο-Νεοζηλανδούς, οι οποίοι έπεσαν μαχόμενοι στην Καλλίπολη το 1915, στην Αδελαΐδα η Λημνιακή Αδελφότητα τέλεσε την καθιερωμένη Δέηση-Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Θέμπαρτον, Ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Νικάνδρου, όπου και αναφέρθηκε στα Ελληνικά και Αγγλικά η Μάχη της Καλλίπολης και η συμβολή των κατοίκων της νήσου Λήμνου.

Το απόγευμα ο Σύλλογος των Ελληνίδων και Κυπρίων Γυναικών τέλεσαν τα αποκαλυπτήρια τιμητικής πλάκας αφιερωμένης στην προσφορά των νοσοκόμων γυναικών Αυστραλίας (87 νοσοκόμων), οι οποίες βοήθησαν και παρείχαν ιατρική βοήθεια και περίθαλψη εις τους τραυματίες της αποτυχούσης εκστρατείας στην Καλλίπολη. Εις την τελετή των αποκαλυπτηρίων παρέστη ο Κυβερνήτης της Νοτίας Αυστραλίας Hieu Van Le, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Νίκανδρος, ο κ. Γενικός Πρόξενος και άλλοι προσκεκλημένοι. Μετά το τέλος της σεμνής τελετής ο Κυβερνήτης παρέθεσε λιτή δεξίωση εις το Κυβερνείο.

Η προσφορά των Αυστραλών γυναικών Νοσοκόμων δεν ήταν μόνο στη Λήμνο και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε μέρη του κόσμου, όπως τόνισε στην ομιλία του ο Κυβερνήτης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ