Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 10:04

Στις εκδηλώσεις της Εστίας Θεολόγων Χάλκης ο μητροπολίτης Βρυούλων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου τα μέλη της Εστίας Θεολόγων Χάλκης συγκεντρώθηκαν στα Γραφεία της Εστίας σε Γενική Συνέλευση και εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Την Κυριακή εκκλησιάστηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Παγκρατίου όπου Ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων, εκ των παλαιότερων αποφοίτων της Σχολής, πλαισιούμενος από αποφοίτους κληρικούς.

Συμπροσευχομενοι εις το Ιερόν Βήμα ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ερυθρών κ. Κύριλλος. Ιδιαίτερη προσευχητική μνεία έγινε για τους ασθενούντες Μητροπολίτες Περιστερίου και Μυτιλήνης.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, έγινε η καθιερωμένη Κοπή της Βασιλόπιτας όπου ομίλησε και ο Πρόεδρος της Εστίας κ. Νικόλαος Ξεξάκης. Ο κ. Ξεξάκης ευχήθηκε ο Θεός να ευλογεί και να κραταιώνει τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο εις το έργον της διακονίας του ανά την οικουμένην καθώς και η συνάντησή τους το προσεχές έτος να τους εύρει με τη χαρά τις επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ