Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 18:17

Δορυλαίου: “Το καλύτερο για το μέλλον της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας θα το κρίνει ο Πατριάρχης”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Για την επόμενη ημέρα στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας μίλησε στην εφημερίδα “Ο κόσμος” του Σίδνευ ο Επίσκοπος Δορυλαίου Νίκανδρος, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία πως με την στήριξη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου θα εκλεγεί ο κατάλληλος διάδοχος του μακαριστού Στυλιανού.

Πάντοτε είμαστε αισιόδοξοι και πάντοτε προσπαθούμε γιατί αν και βρισκόμαστε σε δύσκολους καιρούς παραμένουμε σταθεροί στην πίστη μας στην Εκκλησία και το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο. Ο Πατριάρχης γνωρίζει τα αισθήματα ενός εκάστου των Επισκόπων, οι οποίοι έχουν επιδείξει ταπεινό φρόνημα και συνεχή διακονία”, ενώ πρόσθεσε πως “Το καλύτερο για το μέλλον της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας θα το κρίνει ο Παναγιώτατος αφού ακούσει κατά πρώτον, τις εισηγήσεις των Επισκόπων”.

O κ. Νίκανδρος αναφέρθηκε στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Στυλιανό λέγοντας πως “παρέμεινε σταθερός και αμετακίνητος στις θέσεις του επί 44 ολόκληρα χρόνια, είχε γνήσιο εκκλησιαστικό φρόνημα, πολέμησε αλλά και πολεμήθηκε και από κληρικούς και από ορισμένους λαϊκούς”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ