Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 14:57

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΤΡΙΑΝΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ξεκίνησαν στην Καλαμάτα οι εργασίες του 11ου Patristic Collogey

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την συμμετοχή τριάντα καθηγητών Πατρολογίας από Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του Εξωτερικού ξεκίνησαν σήμερα το πρωί στην πόλη της Καλαμάτας οι εργασίες του 11ου Collogey με θέμα “Nicaea 325 – 2025”.

Την συνάντηση αυτή φιλοξενεί η Μητρόπολη Μεσσηνίας και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου. Την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, πρό της ενάρξεως των εργασιών της συνάντησης, σε συνέντευξη τύπου ο Καθηγητής κ. Γεώργιος Μαρτζέλος και ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Αρώνης, εκ μέρους της Μητροπόλεως Μεσσηνίας, ενημέρωσαν τον τοπικό τύπο για την σημασία της Συνάντησης. 

Την Τετάρτη οι εργασίες ξεκίνησαν με το μήνυμα του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, το οποίο ανέγνωσε ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Αρώνης και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκαν οι εισηγήσεις του Καθηγητού κ. Μαρτζέλου και της Καθηγήτριας Theresia Hainthaler. Οι εργασίες θα συνεχιστούν μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου 23 Σεπτεμβρίου.

Η Καθηγήτρια Theresia Hainthaler, εκ μέρους του Κολλεγίου “Sankt Georgen Graduate School of Philosophy and Theology” ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο για την φιλοξενία των εργασιών της Συνάντησης και τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμανδρίτη Φίλιππο Χαμαργιά για την όλη προετοιμασία της διοργάνωσης αλλά και τον π. Αλέξιο Αρώνη για την συνεργασία. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ