Τρίτη 28 Μαΐου 2024 | 0:57

ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ Γ. Γ. ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Διεθνές Συνέδριο για τη Συνθήκη της Λωζάνης και τον αντίκτυπό της στη σημερινή Ανατολική Μεσόγειο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η Μητρόπολη Μεσσηνίας και η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος διοργανώνουν Διεθνές Συνέδριο με τίτλο: «100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάνης: ο αντίκτυπός της στη σημερινή Ανατολική Μεσόγειο και πέρα από αυτή».

Το συνέδριο θα διεξαχθεί από 7 έως 9 Δεκεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Elite City Resort στην Καλαμάτα, ενώ στόχος του είναι να εξετάσει και να προβάλει τη Συνθήκη της Λωζάνης και τον αντίκτυπός της στη σημερινή Ανατολική Μεσόγειο, με αφορμή την εκατονταετηρίδα από την υπογραφή της.

Να σημειωθεί, ότι το συνέδριο διοργανώνεται με τη συνεργασία ακόμη του Ερευνητικού Προγράμματος για την Αρμενική Γενοκτονία (The Promise Armenian Institute) του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια Η.Π.Α. (UCLA), του Αμερικανικού Κολλεγίου της Ελλάδος (PIERCE DERREE ALBA), το Πρόγραμμα Νεοελληνικών και Ελληνικών Σπουδών του Ινστιτούτου Ευρωπαικών Σπουδών του UC Berkeley και της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα ΕΔΩ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ