Κυριακή 28 Απριλίου 2024 | 3:39

Το Περιστέρι υποδέχθηκε τον Άγιο Γεώργιο τον Περιστερεώτα (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την θαυματουργό εικόνα του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά σύμβολα του ποντιακού ελληνισμού υποδέχθηκε σήμερα το Περιστέρι και ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Λουτρών και την υποδέχθηκε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Περιστερίου, αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Καραμολέγκος ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως, με την παρουσία πολλών ιερέων καθώς και του Δημάρχου της πόλεως κ. Ανδρέα Παχατουρίδη.

Την εικόνα έφεραν στα χέρια τους μέλη της «Πυρρίχιου Ακαδημίας» ενώ κατά την πομπή προς το ναό συνόδευσαν μέλη από ποντιακά σωματεία, μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού η Φιλαρμονική του Δήμου Περιστερίου και πλήθος πιστών.

Στα προπύλαια του ναού τελέσθηκε δέηση ενώ αμέσως μετά χορευτές-μέλη ποντιακών σωματείων χόρεψαν προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα τον πυρρίχιο χορό.

Μετά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου ο Δήμαρχος Περιστερίου, ο και ο προϊστάμενος του ναού π. Στυλιανός Ταξάκης άφησαν συμβολικά τρία λευκά περιστέρια στον ουρανό, επειδή κατά την παράδοση τρεις ασκητές μοναχοί, οδηγήθηκαν από τρία περιστέρια στην περιοχή Πυργί της επαρχίας Γαλίαινας. Οι ασκητές, αφού πρώτα είδαν στον ύπνο τους στον Άγιο Γεώργιο, έφτασαν στο όρος Πυργί ύστερα από δύο μέρες, οδηγημένοι από τον ίδιο μέσω των τριών περιστεριών. Από εκεί πήρε το όνομά της Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στον Πόντο.

Εν συνεχεία η εικόνα και τα ιερά λείψανα τοποθετήθηκαν στο κέντρο του ναού όπου τελέστηκε Δοξολογία και ο π. Στυλιανός συγκινημένος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ για την ανταπόκριση του αιτήματος και την άδεια μεταφοράς της εικόνας καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρο του σωματείου “Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτας” κ. Θεοδόσιο Κυριακίδη, τον εκπρόσωπο του Σωματείου κ. Νικόλαο Σιδερόπουλο και τον Πρόεδρο της Πυρριχίου Ακαδημίας Όμηρο Παχατουρίδη για την διοργάνωση της υποδοχής, ενώ τόνισε την προσφορά των Ιερών Μονών και των σεβασμάτων του Πόντου στο χριστιανισμό και τον ελληνισμό μέσα από την ορθόδοξη πίστη και λατρεία.

Τέλος εκ μέρους του Εκκλησιαστικού συμβουλίου και της της «Πυρρίχιου Ακαδημίας» προσέφεραν στον κ. Νικόλαο Σιδερόπουλο ένα αντίγραφο της εφεστίου εικόνας της Παναγίας από την Μικρά Ασία, ως ένδειξη αγάπης και ευγνωμοσύνης.

Εν συνεχεία τελέστηκε ιερά Παράκληση καθώς και το Μέγα Απόδειπνο.

Το ιερά σεβάσματα του Πόντου θα παραμείνουν στο ναό μέχρι και τις 12 Μαρτίου. Κατά την παραμονή τους, κάθε μέρα θα τελούνται ιερές ακολουθίες.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ