Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 11:58

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΤΟΝΙΣΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

Με κάθε επισημότητα η Πρωτεύουσα υποδέχθηκε την εικόνα του Άξιον εστί (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Σήμερα με την ευκαιρία της έλευσης της ιεράς εικόνας του «Άξιόν εστί» επαναπροσκομίζουμε τις ελπίδες μας, τις χαρές μας, τους πόνους μας και τους καημούς μας προς το πρόσωπό της. Όχι με σκοπό να γίνουμε αδρανείς, αδιάφοροι και ανεύθυνοι αλλά αντιθέτως για να αντλήσουμε κουράγιο και δύναμη. Για να γίνουμε περισσότερο ενεργοί και αποφασιστικοί, ως προς το ενδιαφέρον μας και τη φροντίδα μας για τον συνάνθρωπο, τον κόσμο και την κτίση», τόνισε το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος κατά την άφιξη της ιεράς εικόνας του «Άξιον εστί» στον μητροπολιτικό ναό Αθηνών.

Στην ομιλία του ο Μακαριώτατος υπογράμμισε ακόμη ότι, «το πρόσωπο της Παναγίας υπενθυμίζει σε όλους μας, ότι δεν υπάρχει μόνον η ανθρωπότητα των πολέμων και της βίας, της κακοποίησης και της εγκληματικότητας, της υποτίμησης και της εκμετάλλευσης, αλλά και η ανθρωπότητα εκείνη που, ως άλλη πολύτιμη ζύμη, απεργάζεται μυστηριακά την ολοκλήρωση του κόσμου στα Έσχατα εν Χριστώ». Κατόπιν, αντιφώνησε ο Πρωτεπιστάτης Γέροντας Χριστοφόρος Ιβηρίτης.

Η επίσημη υποδοχή της ιεράς εικόνας πραγματοποιήθηκε στις 18:00 το απόγευμα στην πλατεία Μητροπόλεως και παρέστησαν, εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος και του εξωτερικού, o Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους, Βουλευτές, Πολιτικοί, τοπικές αρχές, κλήρος και λαός. Την Ιερά Εικόνα συνοδεύει ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους, Γέροντας Χριστοφόρος Ιβηρίτης, με αντιπροσωπεία μοναχών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ