Κυριακή 28 Απριλίου 2024 | 4:01

ΘΕΣΣΑΛΙΩΤΙΔΟΣ: «Δεν μπορεί το αφύσικο να γίνει φυσικό κι η ανωμαλία να γινεί ομαλότητα (video)

40,589ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Για μια «έκπτωση και κατάπτωση σε όλη την κοινωνία» μίλησε από τον άγιο Αντώνιο Φαρσάλων ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος στηλιτεύοντας με τον πλέον σκληρό τρόπο την πρόθεση της Κυβέρνησης να νομοθετήσει για τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλλου.

«Εγώ ξέρω ότι υπάρχω εξαιτίας της αγάπης και τους έρωτος της μητέρας μου και του πατέρα μου, όχι δυο πατεράδων και δυο μανάδων. Δεν μπορεί να γίνει αυτό το πράγμα», ειπε ο μητροπολίτης Τιμόθεος επαναλαμβάνοντας πως κατά την Εκκλησία «Η ομοφυλοφιλία είναι αμάρτημα» αλλά και πως «Δεν μπορεί το αφύσικο να γίνει φυσικό κι η ανωμαλία να γινεί ομαλότητα. Δεν μπορούμε να μετατρέψουμε, λες και είναι κλωσομηχανή, δυο άνδρες και δυο γυναίκες να κάνουν παιδιά».

Ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος υπενθύμισε πως για την Εκκλησία ο νομοθετημένος πολιτικός γάμος εξακολουθεί να θεωρείται αμαρτία. «Σου λένε «επιτρέπεται ο πολιτικός γάμος». Μα και ο πολιτικός γάμος μοιχεία είναι. Ποιος σου είπε ότι επειδή γίνονται οι πολιτικοί γάμοι, εάν δεν είναι θρησκευτικός γάμος για εμάς τους ορθοδόξους είναι κανονική ζωή. Μοιχεία είναι, πορνεία είναι δεν είναι κάτι άλλο. Δεν αλλάζει αυτό το πράγμα».

ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Σ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ

Μιλώντας στους πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί για να γιορτάσουν την μνήμη του αγίου Αντωνίου, ο μητροπολίτης εξαπέλησε τα πυρά του κατά της Κυβέρνησης λέγοντας ότι «προσπαθούν τώρα να μας πείσουν μέσα από την έννοια του εννόμου αγαθού ότι όταν νομοθετηθεί αυτό είναι νόμος και αγαθό στη ζωή των ανθρώπων» για να  υποστηρίξει στη συνέχεια πως «Υπάρχουν και ανήθικοι νόμοι».

«Εδώ καλούν τους βουλευτές και τους κάνουν μάθημα, τι θα ψηφίσουν… τέτοια ελευθερία υπάρχει» είπε με νόημα ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος που χωρίς να κατονομάσει τον πρόεδρο του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έσπευσε να καταδικάσει για την στάση του.

«Γυρίζουν τα ΜΜΕ και φωτογραφίζονται και τους παίρνουν οι κάμερες, κι έρχονται κι εξαγγέλλουν άλλα πράγματα. Πάνε και στην Εκκλησία, ανάβουν κεριά. Που πας βρε ευλογημένε του Θεού; Ζήτα το έλεος του Θεού και κάνε μετάνοια στη ζωή σου (…) για αυτό που πας να ζήσεις και να επιβάλεις στους άλλους».

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ